Hyppää pääsisältöön

The Flaming Sideburns Tavastialla

Vuonna 1995 perustettu The Flaming Sideburns oli 2000-luvun alkupuoliskolla jopa Suomen kovimman live-bändin maineessa. Yhtye esiintyi vuonna 2005 Klubb X3M -ohjelmassa Helsingin Tavastia-klubilla, joka tunnettiin myös "Fleimareiden" kotiareenana.

Artikkelin yläosassa käynnistyvä cover-kappale Don't Need Your Lovin' on lainattu yhdysvaltalaiselta, 1960- ja 70-luvuilla vaikuttaneelta psykedelia-rock-yhtye The Chocolate Watchbandiltä.

Vuonna 2005 Fleimareiden edellisestä albumista oli kulunut kaksi vuotta. Laakereillaan yhtye ei kuitenkaan levännyt. Cover-yhtyeenä aloittanut bändi oli ollut kymmenen vuoden ajan likipitäen jatkuvalla kiertueella, joten oli selvää, että jostain piti karsia.

Rumpali Jarkko Jokelainen kertoi Klubb X3M:n haastattelussa, että tahdin hiljentäminen oli ainoa keino pitää soittaminen yhä hauskana. "Kysy Rolling Stonesilta", solisti Eduardo Martinez komppasi.

Ja ennen kuin olivat sammuneet, niin olivat juoneet mun samppanjapullon, perkele!― Eduardo Martinez

Argentiinalaissyntyisen Martinezin mukaan yhtyeen tavoitteena oli luoda täydellinen biisikokoelma ennen seuraavan levyä: "Jos me haluttaisiin kasata kaikki materiaali, joka on... leijumassa meidän ympärillä, niin me saataisiin ihan hyvin pari levyä huomenna julkaistua."

Haastattelun lopuksi Jokelainen ja Martinez kertaavat oudoimman live-esityksessä kokemansa hetken: rumpali ja laulaja olivat sivusta todistaneet yhtyeen kitaristien ja basistin poistumista lavalta — kesken esityksen. Kymmenen minuutin jammailun jälkeen Jokelainen oli lopulta löytänyt yhtyetoverinsa lavan takahuoneesta nukkumasta. Tällä välin Martinez oli onnistunut kasaamaan paikallisista soittajista korvaavan bändin lavalle tuuraamaan.

Runnin' On Fumes päätyi yhtyeen Back To The Grave -levylle vuonna 2006.

Kuvanauhalla kappale Loose My Soul taas esitellään virheellisesti Traffic Soundin Meshkalinana. Kappale on kuitenkin Fleimareiden tunnetuimpia ja se on yhtyeen Hallelujah Rock'n'Rollah -albumin aloituskappale.


Dont Need Your Lovin' - alkup. David Aguilar
No Intention - The Flaming Sideburns
Runnin' on Fumes - The Flaming Sideburns
Loose My Soul - The Flaming Sideburns.
The Flaming Sideburns toimi aktiivisimmillaan vuosina 1995-2007.