Hyppää pääsisältöön

The Flaming Sideburns Tavastialla

Vuonna 1995 perustettu The Flaming Sideburns oli 2000-luvun alkupuoliskolla jopa Suomen kovimman live-bändin maineessa. Yhtye esiintyi vuonna 2005 Klubb X3M -ohjelmassa Helsingin Tavastia-klubilla, joka tunnettiin myös "Fleimareiden" kotiareenana.

Artikkelin yläosassa käynnistyvä cover-kappale Don't Need Your Lovin' on lainattu yhdysvaltalaiselta, 1960- ja 70-luvuilla vaikuttaneelta psykedelia-rock-yhtye The Chocolate Watchbandiltä.

Vuonna 2005 Fleimareiden edellisestä albumista oli kulunut kaksi vuotta. Laakereillaan yhtye ei kuitenkaan levännyt. Cover-yhtyeenä aloittanut bändi oli ollut kymmenen vuoden ajan likipitäen jatkuvalla kiertueella, joten oli selvää, että jostain piti karsia.

Rumpali Jarkko Jokelainen kertoi Klubb X3M:n haastattelussa, että tahdin hiljentäminen oli ainoa keino pitää soittaminen yhä hauskana. "Kysy Rolling Stonesilta", solisti Eduardo Martinez komppasi.

Ja ennen kuin olivat sammuneet, niin olivat juoneet mun samppanjapullon, perkele!― Eduardo Martinez

Argentiinalaissyntyisen Martinezin mukaan yhtyeen tavoitteena oli luoda täydellinen biisikokoelma ennen seuraavan levyä: "Jos me haluttaisiin kasata kaikki materiaali, joka on... leijumassa meidän ympärillä, niin me saataisiin ihan hyvin pari levyä huomenna julkaistua."

Haastattelun lopuksi Jokelainen ja Martinez kertaavat oudoimman live-esityksessä kokemansa hetken: rumpali ja laulaja olivat sivusta todistaneet yhtyeen kitaristien ja basistin poistumista lavalta — kesken esityksen. Kymmenen minuutin jammailun jälkeen Jokelainen oli lopulta löytänyt yhtyetoverinsa lavan takahuoneesta nukkumasta. Tällä välin Martinez oli onnistunut kasaamaan paikallisista soittajista korvaavan bändin lavalle tuuraamaan.

Runnin' On Fumes päätyi yhtyeen Back To The Grave -levylle vuonna 2006.

Kuvanauhalla kappale Loose My Soul taas esitellään virheellisesti Traffic Soundin Meshkalinana. Kappale on kuitenkin Fleimareiden tunnetuimpia ja se on yhtyeen Hallelujah Rock'n'Rollah -albumin aloituskappale.


Dont Need Your Lovin' - alkup. David Aguilar
No Intention - The Flaming Sideburns
Runnin' on Fumes - The Flaming Sideburns
Loose My Soul - The Flaming Sideburns.
The Flaming Sideburns toimi aktiivisimmillaan vuosina 1995-2007.
Yhtye julkaisi yhteensä kolme pitkäsoittoa: Hallelujah Rock'n'Rollah (2001), Sky Pilots (2003), Keys to the Highway (2007).

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • Muotihuumeita, matematiikan vaikeutta ja Tallinnan yöelämän saatananpalvojia – Nuorten uutisissa kaikki aiheet olivat "in"

  Nuorten uutisia esitettiin televisiossa vuosina 1993–1997

  Vuosina 1993–1997 televisiossa esitetty nuorten uutis- ja ajankohtaisohjelma N.Y.T. NYT – Nuorten uutiset toi tv-vastaanottimiin nuorten ilmiöitä laidasta laitaan sekä käsitteli niitä omalla suorasukaisella tyylillään. Ohjelman ankkureina toimivat toimittajat Heli Koskela ja Jani Juntunen.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto