Hyppää pääsisältöön

Pitkästyneen oloinen HIM ei täyttänyt odotuksia Ruisrockissa

HIM esiintyy tänä kesänä vain kaksi kertaa Suomessa, joten odotukset yhtyeen Ruisrockin keikkaa varten olivat valtaisat. Valitettavasti odotukset eivät täyttyneet, vaikka Valon ääni olikin jälleen upeassa kunnossa.

Ville Valo Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola

HIM selvästi vielä kiinnosti suomalaisyleisöä, koska ennen keikkaa tuhannet ihmiset olivat kerääntyneet Ruisrockin Niittylavan edustalle. Suuri heartagrammi hehkui punaisena, kun taustamusiikin siivittämänä yhtye marssi lavalle ja päräytti show'n käyntiin All Lips Go Blue -kappaleella yhtyeen huhtikuussa julkaistulta Tears On Tape -albumilta.

Tavaramerkkeihinsä, eli baskerimaiseen lätsään, huiviin, pillifarkkuihin ja puvuntakkiin sonnustautunut Ville Valo tarttui kitaranvarteen ja esiintyi keikan alkuun varsin eleettömästi ja jopa hivenen kyllästyneen oloisena. Mies vilkuili jatkuvasti sivuilleen eikä vaikuttanut tuntevansa oloaan lavalla kotoisalta. Toisaalta, ei HIMiä koskaan olekaan mielletty räjähtäväksi livebändiksi, joka tarjoilisi suurta show'ta ja sirkustemppuja faneilleen. Toisaalta Valo kuitenkin vakuutti laulullaan, miehen ääni selvästi on jälleen kunnossa HIM perui lisää Pohjois-Amerikan keikkojaan.

HIM Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola

Aloitusbiisiä seurasivat Buried Alive By Love kymmenen vuoden takaiselta Love Metal -albumilta. Tätä seurasi vuoden 2005 Dark Light -albumin hitti Wings of a Butterfly jonka jälkeen palattiin vuonna 2000 ilmestyneen Razorblade Romance tunnelmiin kappaleella Right Here In My Arms. Festarikeikallaan yhtye selvästi turvautui keikan alkuun vanhoihin hitteihinsä voittaakseen yleisön puolelleen. Venus Doom -albumin Kiss of Dawnin jälkeen yhtye esitti myös vuoden 1999 Join Me -megahittinsä ja debyyttialbuminsa Greatest Lovesongs Vol. 666:n Chris Isaak -coverin Wicked Gamen.

Alun laiska meno kääntyi lievään nousuun viimeistään keikan puolivälissä, kun Valo alkoi elehtiä lavalla selvästi aiempaa enemmän ja muutama hymykin irtosi bändikavereille ja yleisölle. Yhtye ei todellakaan tarjoile yleisölleen sen erikoisempia kommervenkkejä tai showmeininkejä, mutta HIMin keikkahistorian tuntien kyseessä oli kova keikka HIM-mittakaavassa. Minkä tahansa muun orkesterin kohdalla kyseessä olisikin ollut tylsä tusinakeikka, jossa keikkatouhuun kyllästyneet rokkarit vetävät tasapaksun, ilmeettömän suorituksen.

HIM Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
HIM Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
HIM Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
HIM Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
HIM Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
HIM Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
HIM Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
HIM Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
HIM Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
HIM Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
HIM Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola

Lähteet: YleX