Hyppää pääsisältöön

Suomalaisen fanielokuvan Batman-pukuun satsattiin uskottavuuden nimissä

Fanielokuva Crime Alleyn tekijät kertovat, että Batmanin asun kohdalla ei haluttu tehdä villejä ratkaisuja, koska vaakalaudalla olisi ollut elokuvan uskottavuus.

Crime Alley -elokuva // Kuva: Crime Alley

Suomessa kuvatun Batman-fanielokuvan, Crime Alleyn, tekeminen on edennyt loppusuoralle. Puolituntinen minibudjetin leffa on tällä hetkellä jälkituotantovaiheessa eli sitä hiotaan kuntoon editoimalla, kun kaikki kohtaukset on kuvattu.

Crime Alleyssä käytetty Batman-puku näyttää todella tyylikkäältä ja muutenkin Facebookista löytyvät kuvat elokuvan tekemisestä antavat vaikutelman todella ammattimaisesta tekijäporukasta. Ohjaaja Pekka Paalanen sanoo, että puku onkin niellyt noin neljäsosan koko kymppitonnin budjetista.

- Sen on tehnyt firma, joka tekee moottoripyöräasuista leffa-asuja. Niiltä löytyy esimerkiksi Daredevilin, Kapteeni Amerikan, Star Warsin Stormtroopers-sotilaiden ja Ryhmä-X:n asuja.

Batman-kostyymille tuli hintaa reilut 2000 euroa. YleX Aamun haastattelussa ohjaajan lisäksi ollut tuottaja Ville Aho sanoo, etteivät puvustusmenot toki vielä siihen loppuneet: Lisäksi on pitänyt teettää viittoja ja vyö. Omaa rahaa laitettiin puvustukseen paljon uskottavuuden takia.

- Batmanin asun kohdalla emme voineet kokeilla jotain villiä ja hullua. Ihmiset eivät olisi hyväksyneet sitä Batmaninä, Paalanen sanoo.

- Kissanaisen kanssa oli enemmän pelivaraa ja se sai olla eri näköinen. Emme laskeneet Kissanaisen kohdalla seksikkyyden varaan vaan enemmänkin sen, että hän on taustaltaan varas. Lähdimme siis siitä, miltä urbaani varas näyttäisi, Paalanen lisää.

Crime Alley on suomalaisten elokuva-alan ammattilaisten tekemä ei-kaupallinen fanielokuva, jota on kehitelty viisi vuotta. Rooleissa nähdään muun muassa Mikko Vihma, Anna Easteden, Juha-Pekka Mikkola ja Miss Helsinki -finalisti Alisa Ranta-Aho.

Kun elokuva valmistuu, se näytetään ensin festivaaleilla, jonka jälkeen sen saa ilmaiseksi netistä.

Lue lisää:

Ensimmäinen suomalainen Batman-elokuva tarvitsee apua

Suomessa tehdään Batman-elokuvaa – Helsingin kadut muuttuvat Gotham Cityksi

Lähteet: YleX Aamu