Hyppää pääsisältöön

Videobloggaaja Soikku ja Justimusfilmsin Sami: YouTube-tulot ovat kiva lisä

Suomen suosituin videobloggaaja Soikku ja sketsiryhmä Justimusfilmsin Sami tekevät videoita rennolla otteella.

Vlogaajat Sami ja Soikku.

YleX Etusivussa vierailleet videobloggaaja Sonja Hämäläinen eli Soikku ja Justimusfilmsin Sami Harmaala kertovat, että YouTube-videoilla saa hankittua pientä lisätienestiä. Vuokranmaksuun ne eivät riitä.

Soikku on Suomen suosituin videobloggaaja ja hän kertoo katsojia puoleensa vetävissä videoissaan niinkin arkisista asioista kuin makaronilaatikon kokkailusta.

- Tietenkin YouTube-mainonnasta saa vähän jotain. Mä tykkään tehdä noita videoita, enkä ole ajatellut sen pidemmälle. Ei se vaikuta siihen, miten teen tätä. Mä sain vasta tämän vuoden alussa tietää, että tästä voi saada rahaa. Se on ihan kiva lisä, mutta ei se vaikuta jatkamiseen.

Justimusfilmsin Sami sanoo, että blogaamisesta ei tule rahaa. Huippusuositut sketsit kuitenkin auttavat rahoittamaan toimintaa.

- Se on hyödyllinen ja kiva lisä, jonka me olemme käyttäneet uuteen rekvisiittaan, kalusteisiin ja kamerahommiin.

- Tulevaisuuden suunnitelmat ovat sellaiset, että me halutaan vain tehdä tätä komediajuttua mahdollisimman kauan. Eli ensi viikkoon asti, kun se floppaa, Sami vitsailee.

Justimusfilms on jo kokeillut perinteiseen mediaan tekemistä. Sen sarja menestyi hyvin TV5:llä. Vastaavat jatkoprojektit kiinnostavat - miksei vaikka elokuvan teko.

Soikku sanoo, että netti ja YouTube ovat tulevaisuuden televisio.

- Alkuperäinen televisio on aika kuollut tällä hetkellä, en katso sitä itse ollenkaan. Mä en tähtää mihinkään, mutta uusia kokemuksia on aina siistiä saada. Saa nyt nähdä, mihin tämä tästä lähtee, jos on lähteäkseen, Soikku miettii.

Lähteet: YleX Etusivu