Hyppää pääsisältöön

Intialaista ruokaa suomalaisella otteella Makupaloissa

Intialaisen aterian suomalaisempi versio sisältää hunajamarinoituja broilerisuikaleita ja mustikkajogurttia.

Makupalojen katsojat ovat toivoneet intialaista ruokaa. Sitä Janne Pekkala ja Timo Nykyri siis kokkaavat - suomalaisella otteella. Kanapadan resepti on sovellettu maustepurkin kyljestä ja pääraaka-aineena on hunajamarinoitu broileri. "Me ei onnistuttu saamaan tällä kertaa tommosta marinoimatonta broilerisuikaletta", Pekkala selittää. Mutta mikäpä siinä. "Voisi kuvitella, että Intiassakin on hunajaa", huomauttaa Nykyri.

Alkuperäisessä reseptissä mausteena olisi garam masalaa, mutta koska sitä 1990-luvun lopulla sai vain hienoista maustekaupoista, käytetään tutumpaa currya. Lisäkkeeksi valmistetaan timjamiriisiä ja annokset koristellaan parsakaalilla.

Jälkiruuaksi kokkaajaherrat tarjoavat hunajamelonia ja banaania mustikka- ja sitruunakastikkeilla. Kastikkeiden salainen reseptikin paljastuu: kyseessä ovat tavalliset maustetut jogurtit.

Teksti: Anni Kemppainen

Intialainen kanapata

400 g broileria suikaleina
tomaattimurskaa
1-2 sipulia
2-3 paprikaa
2 rkl currya
kuminaa
Tandoori-mausteseosta
suolaa, valkosipulia
öljyä

Tietolaatikko

Makupalat on vuosina 1997-2005 esitetty ruokaohjelmasarja. Se kuvattiin Yleisradion Oulun aluetoimituksen tiloissa Höyhtyällä.

Ohjelman kokkeina toimivat Oulun maakuntaradion toimittaja Timo Nykyri ja kokki Janne Pekkala.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto