Hyppää pääsisältöön

Ilosaarirock käyntiin Sulo- ja Töminä-klubien merkeissä

Joensuun Ilosaarirock käynnistyy perjantaina Sulo- ja Töminä-klubien merkeissä. Koko festivaalialue aukeaa lauantaina kello 12.

Ilosaarirock 2012 kuvina // Kuva: Tomi Mikola

- Lippuja on mennyt ennakkoon jo tällä hetkellä sama määrä kuin viime vuonna kokonaisuudessaan. Tulemme siis ylittämään viime vuoden kävijämäärän ja samalla itsellemme asettaman kävijätavoitteen. Lauantaista muodostuu todennäköisesti kaikkien aikojen vilkkain Ilosaari-päivä, toteaa Ilosaarirockia järjestävän Joensuun Popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja Markku Pyykkönen.

Perjantain suomirockiin keskittyvällä Sulo-klubilla esiintyvät J. Karjalainen, Ismo Alanko, Laura Närhi, Mariska & Pahat Sudet sekä torviryhmän kanssa esiintyvä 22-Pistepirkko. Sulo-klubi järjestetään Joensuun Laulurinteellä sijaitsevassa Tähtiteltassa.

Perjantaina soi myös kaksikymmentä vuotta täyttävä punkklubi Töminä. Klubilla esiintyvät muun muassa Xysma, Anal Thunder ja Maailmanloppu.

Viikonlopun aikana Ilosaarirockissa soittavat muun muassa Sigur Rós, Nightwish, Imagine Dragons, Hot Chip, Lissie, Tarrus Riley, PMMP, Squarepusher, Between the Buried and Me, Witchcraft ja Adept. Motörheadille etsitään korvaajaa Ilosaareen - sunnuntain päivälipun voi vaihtaa lauantaille, mutta heidän paikallaan esiintyy ruotsalainen Mustasch.