Hyppää pääsisältöön

Näin sinunkin pitäisi kävellä

Kävely on tehokas liikuntamuoto, eikä se vaadi mitään erityisiä puitteita. Lisäksi tapaturmavaara on kävelyssä erittäin pieni.

Kuntotoimiston tietoiskussa kerrotaan, että erityisen suositeltava kävelymuoto on portaiden nousu jalan. Tätä kuntoilua voi tehdä niin koti- kuin työympäristössäkin.

Tärkeää on, että noustaan kaksikymmentäviisi kerrosta päivässä. Välttämätöntä on nousta aina viisi kerrosta kerralla. Tällaista portaiden käyttöä tulisi harrastaa säännöllisesti vähintään kymmenen viikon ajan, jotta kävelijän kunto kohenisi.

Katso koko tietoisku:

Tietolaatikko

Kuntotoimisto oli Kansanurheilun Keskusliiton, Konditionsfrämjandetin, Kuntoliikunnan Keskusliiton, Suomen Ladun ja Suomen Kuntourheiluliiton vuonna 1973 perustama, kuntoliikunnan ja terveysvalistuksen levittämiseen ja edistämiseen keskittynyt palvelutoimisto. Kuntotoimisto toimi vuosina 1973–1982 ja se teki 70-luvulla Yle TV1:n kanssa yhteistyössä lyhyitä tietoiskuja, jotka käsittelivät tupakkaa, ravintoa sekä kuntoa yleisesti.
Lähteet: Ulla Peso, pro gradu -tutkielma "KUNTOTOIMISTO
1970-luvun hallinnollisen suunnittelun ilmentymä", v.2004

Kommentit