Hyppää pääsisältöön

Näin sinunkin pitäisi kävellä

Kävely on tehokas liikuntamuoto, eikä se vaadi mitään erityisiä puitteita. Lisäksi tapaturmavaara on kävelyssä erittäin pieni.

Kuntotoimiston tietoiskussa kerrotaan, että erityisen suositeltava kävelymuoto on portaiden nousu jalan. Tätä kuntoilua voi tehdä niin koti- kuin työympäristössäkin.

Tärkeää on, että noustaan kaksikymmentäviisi kerrosta päivässä. Välttämätöntä on nousta aina viisi kerrosta kerralla. Tällaista portaiden käyttöä tulisi harrastaa säännöllisesti vähintään kymmenen viikon ajan, jotta kävelijän kunto kohenisi.

Tietolaatikko

Kuntotoimisto oli Kansanurheilun Keskusliiton, Konditionsfrämjandetin, Kuntoliikunnan Keskusliiton, Suomen Ladun ja Suomen Kuntourheiluliiton vuonna 1973 perustama, kuntoliikunnan ja terveysvalistuksen levittämiseen ja edistämiseen keskittynyt palvelutoimisto. Kuntotoimisto toimi vuosina 1973–1982 ja se teki 70-luvulla Yle TV1:n kanssa yhteistyössä lyhyitä tietoiskuja, jotka käsittelivät tupakkaa, ravintoa sekä kuntoa yleisesti.
Lähteet: Ulla Peso, pro gradu -tutkielma "KUNTOTOIMISTO
1970-luvun hallinnollisen suunnittelun ilmentymä", v.2004

Kommentit
 • Suomalaisissa tapahtumissa marjastetaan kilpaa, neulotaan hevisti ja maistellaan valkosipulia

  Elävän arkiston kooste omaleimaisista tapahtumista.

  Kun tutkii tarkemmin kotimaamme tapahtumatarjontaa, saattaa helposti leuka loksahtaa kohti Kiinaa. Valikoimastamme löytyy maailmanlaajuiseen suosioon kohonnutta eukonkantoa ja saappaanheittoa, mutta myös vittuilua ja valehtelua. Elävä arkisto koosti yhteen muutamia kilpailuja ja tapahtumia, joita leimaavat omaperäisyys ja hyväntuulinen hulluttelu.

 • Crazy-jännärit Kurvin & Kurvin toilailuista olivat kielellistä ilotulitusta - Pentti Siimes hurmasi pojan roolissa

  Jännärikuunnelmat vievät hilpeille 1960- ja 1970-luvuille

  Olavi Neva käsikirjoitti 1960-1970-luvuilla Yleisradiolle seitsemän jännityshupailua, joiden kielellinen ilotulitus riemastuttaa nykykuulijaakin. Kuunnelmasarjojen keskiössä on isän ja pojan pyörittämä etsivätoimisto Kurvi & Kurvi. Kurvien seikkailuissa on dekkarijuonen sekä kaikenkattavan hupsuttelun ohella myös annos romantiikkaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosassa poika-Kurvin roolissa taiteilee useimmissa sarjoissa näyttelijä Pentti Siimes.

 • Laulukokeet-draama vuodelta 1975 on säilyttänyt ajankohtaisuutensa

  Pieni elokuva ennakkoluuloista ja niiden voitttamisesta.

  Kukapa, ainakaan vanhan kansakoulun käynyt, ei olisi hermoillut koulun laulukokeita. Koko luokan edessä, opettajan ankaran valvovan katseen alla pitää laulaa yksin joku omavalintainen laulu. Pelottavaa, varsinkin jos ei ole mikään satakieli. Pelottava on laulukoe myös Raili Ruston ohjaaman elokuvan Laulukokeet vuodelta 1975 päähenkilölle, vaikka eri syystä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto