Hyppää pääsisältöön

Näin sinunkin pitäisi kävellä

Kävely on tehokas liikuntamuoto, eikä se vaadi mitään erityisiä puitteita. Lisäksi tapaturmavaara on kävelyssä erittäin pieni.

Kuntotoimiston tietoiskussa kerrotaan, että erityisen suositeltava kävelymuoto on portaiden nousu jalan. Tätä kuntoilua voi tehdä niin koti- kuin työympäristössäkin.

Tärkeää on, että noustaan kaksikymmentäviisi kerrosta päivässä. Välttämätöntä on nousta aina viisi kerrosta kerralla. Tällaista portaiden käyttöä tulisi harrastaa säännöllisesti vähintään kymmenen viikon ajan, jotta kävelijän kunto kohenisi.

Tietolaatikko

Kuntotoimisto oli Kansanurheilun Keskusliiton, Konditionsfrämjandetin, Kuntoliikunnan Keskusliiton, Suomen Ladun ja Suomen Kuntourheiluliiton vuonna 1973 perustama, kuntoliikunnan ja terveysvalistuksen levittämiseen ja edistämiseen keskittynyt palvelutoimisto. Kuntotoimisto toimi vuosina 1973–1982 ja se teki 70-luvulla Yle TV1:n kanssa yhteistyössä lyhyitä tietoiskuja, jotka käsittelivät tupakkaa, ravintoa sekä kuntoa yleisesti.
Lähteet: Ulla Peso, pro gradu -tutkielma "KUNTOTOIMISTO
1970-luvun hallinnollisen suunnittelun ilmentymä", v.2004

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto