Hyppää pääsisältöön

Pieremisen MM-kisojen järjestäjä: Pieru on kansainvälinen kieli

Huomenna Utajärvellä järjestetään kaikkein aikojen ensimmäiset Pierun MM-kisat. Piereskelijöitä odotetaan saapuvan peräti kolmelta mantereelta.

Paha haju // Kuva: Iida Korhonen

Huomenna järjestettäviin Pierun MM-kisoihin, World Fart Championshipsiin odotetaan töräyttelijöitä peräti Yhdysvalloista, Englannista kuin Kreikastakin asti.

- Facebookissa ilmoittautujia on kolmelta mantereelta. Vaikka suhtaudun siihen pienellä varauksella, otamme kaikki tosissamme. Kyllä me englantia puhumme ja sitten pierukieltä, joka on kansainvälinen kieli. Kaikki ymmärtävät sitä, tapahtuman järjestäjä Seppo Kinnunen kertoo YleX Kesäaamun haastattelussa.

Kinnunen korostaa kisapiereskelyn positiivisuutta.

- Tämä on pieruhuumorin ystäville kohdennettu juhla, toiset tykkäävät ja toiset ei. Pieru on kuitenkin iloinen asia ja iloisella mielellä kisatkin järjestämme.

"Jos ekalla kerralla tulee tuhnu, saa toisen yrityksen"

Kisailijoilla on 30 sekuntia aikaa töräyttää desibelimittarilla ja mikrofonilla varustettuun putkeen joko yksilö- tai joukkuepelissä.

- Desibelimittari on lahjomaton tuomari. Putkessa olevan mikin ja siitä kajareitten kautta pierut tulevat kuultaviksi koko kansalle. Se on kiva kuunnella minkälaista meteliä pieru pitää putkessa, Kinnunen naureskelee.

Ihan paljaaltaan putkeen ei kuitenkaan saa ilmoja päästellä.

- Ei kannata laittaa suolta sekaisin ennen kisoja. Yksi housukerta on pakollinen, koska sieltä voi tulla jotain muuta kuin pelkkä pieru. Housut ovat turvallisuus ja hygieniasyistä pakolliset.

Lähteet: YleX Kesäaamu