Hyppää pääsisältöön

Alkuvuoden parhaat kotimaiset albumit – äänestä suosikkiasi!

YleX:n musiikkitoimittajat Venla, Pirita ja Juhani listasivat vuoden alkupuoliskon suosikkialbuminsa kotimaisesta tarjonnasta. Voit myös äänestää omaa suosikkiasi alkuvuoden suomalaisjulkaisuista.

Vinyyli // Kuva: JP Panttila

YleX:n Uuden musiikin ohjelmien musagurut Venla, Pirita ja Juhani listasivat alkuvuoden suosikkilevynsä. Kotimaisista suosikkialbumeista löytyy kaikkea hip hopista rockkiin ja punkkiin.

Venlan kotimaiset suosikit

Antero Lindgren: Talking With The Dead

Antero tarjoilee kakkoslevyllään samaa ihon alle vyöryvää musiikkia. Lahjakkaan ja sympaattisen muusikon tulkinta koskettaa syvältä.

Pimeys: Muut on jo menneet

Suomirockin nuoren sukupolven lupaus on tehnyt komeasti soivan debyyttilevyn. Harmoniaa, rokkia, menoa ja kaihoa sopivassa suhteessa. Aiheuttaa paikoitellen kylmiä väreitä päänahkaan.

Piritan kotimaiset suosikit

Solonen & Kosola: Kolmetoista kertaa kovempi ku kukaan

Solonen ja Kosola puhaltavat näpsäkästi yhteen hiileen ja onnistuvat olemaan kolmetoista kertaa kovempia kuin monet muut suomiräpin kentällä poukkoilevat artistit. 90-lukua, rennon vapaasti kierrepalloja tarjoilevia riimejä ja vallattoman kaksikon poikamaista temmellystä. Suomiräpin Pertsa ja Kilu, joilta sujuu myös freestyle.

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana: Burnaa

Tämä kokoonpano tööttäilee jazzin ja räpin liiton omaa torvea, mutta tekee sen niin tyylikkäästi ja aidosti innoissaan että kansan on oikeasti vallannut jazz-kuume. Redrama, Paleface ja Tommy Lindgren osoittavat että räppärien kieli taipuu erinomaisesti suomeksi, eikä itseironiassakaan ole mitään vikaa. Valtteri Pöyhösen johtama Ricky-Tick Big Band on kuitenkin se koristeliima, joka sitoo koko paketin vahvaksi kokonaisuudeksi, mutta sisältää myös sopivasti kimalletta tekemään paketista vielä kauniimman.

Juhanin kotimainen suosikki

Rytmihäiriö: Todellisuuden mestari

Kesän 2013 äärimmäisin ääniraita! Gambinan, Alibin sekä saatanan epäpyhän kolminaisuuden täydellisin jalostuma, joka verhoillaan inhorealistisen huumorin sekä oivaltavien sanakäänteiden kautta suomenkielisen metallin rubiinin punaiseksi jalokiveksi. Rytmis nousee tämän albumin myötä sekä ug-hevareiden että liekkihihajunttien suosikiksi!

Mikä on sinun suosikkisi alkuvuoden kotimaisista julkaisuista? Äänestä!

Päivitys 20. heinäkuuta: Listaan lisätty Children of Bodomin Halo of Blood. Jo annetut äänet kirjattu mukaan.

Lähteet: YleX