Hyppää pääsisältöön

Brittimuusikko poisti tuotantonsa Spotifysta - moittii korvauksien pienuutta

Radioheadin laulaja Thom Yorke on poistanut tuotantoaan Spotifysta. Yorke ja yhtyetoveri moittivat suorin sanoin, miten vähän rahaa pieni artisti saa.

Thom Yorke Portugalissa 2012 // Kuva: EPA/JOSE SENA GOULAO

Spotify sai maanantaina kiukkuista palautatta kahdelta musiikkimaailman brittivaikuttajalta. Radioheadin vokalistina tunnettu Thom Yorke on poistanut musiikkipalvelusta soolouran musiikkinsa sekä toisen yhtyeensä Atoms For Peacen tuotannon. Asiasta kertoo Yle Uutiset.

Yorken bändikaveri ja Radiohead-tuottaja Nigel Godrich päivittelee Twitterissä uusien artistien Spotify-soitosta saamia mitättömiä korvauksia.

- Se ei toimi uusien artistien työtä tukien. Spotifyn ja kaltaistensa pitää tehdä jotain tälle tosiasialle ja muuttaa toimintamallia uusissa julkaisuissa, tai kaikkien uuden musiikin tuottajien pitäisi rohkeasti äänestää jaloillaan, Godrich tweettaa.

Spotifyn ansaintalogiikkana on maltillinen kuukausimaksu, esimerkiksi Suomessa koko musiikkivalikoima maksaa noin 10 euroa kuukaudessa. Jotkut muusikot ovat ääneen valittaneet, miten pienen korvauksen he saavat Spotify-soitosta. Perinteinen tai digitaalinen levymyynti tuottaisi enemmän.

Lue lisää:

Uniikki: Spotify-tulot ihan ok – uuden albumin biisejä kuunneltu miljoona kertaa

Omien biisien nettijakelu helppoa ilman levy-yhtiötä – tienaaminen vaikeaa

Lähteet: Yle Uutiset