Hyppää pääsisältöön

C-kasetit saavat oman erikoispäivänsä syyskuussa

Kansainvälisen levykauppapäivän innoittamana kaikkien aikojen ensimmäinen kasettikauppapäivä järjestetään syyskuussa.

Kasettisoittimet seuraava hitti musiikin kuuntelussa // Kuva: EPA/MIKE ALQUINTO

Kaikkien aikojen ensimmäinen kansainvälinen kasettikauppapäivä järjestetään 7. syyskuuta ympäri maailmaa. Muun muassa At The Drive-In, Pulled Apart By Horses ja Flaming Lips -yhtyeet ovat julkaisemassa erikoisjulkaisuja kasettimuodossa kyseisenä päivänä verkko- ja levykaupoissa ympäri maailmaa.

- Juhlistamme fyysistä tuotetta, joka on helposti saatavilla, hauska, halpa ja jolla menee lujaa nykyisen musiikki-ilmaston turbulenssissa, tapahtuman järjestäjät veistelevät.

Suomessa muun muassa Levykauppa Äx, Turun 8raita- ja Helsingin Stupido-Shop Record Store -levykaupat ovat vasta saaneet kuulla päivästä.

- Sain kuulla kasettikauppapäivästä vasta eilen ja nyt on tarkoitus tutkia, onko edes mahdollista saada näitä erikoisjulkaisuja meidän jakelijoiltamme, 8raidan Fredde kertoo YleX:lle.

Stupido-Shopin edustaja piti kasettikauppapäivää aluksi läppänä.

- Kasetteja myytiin viime vuonna ÄKT:n tilastojen mukaan miinus neljä kappaletta Suomessa, niin siinä valossa aika inside job -hommia. Tietysti olemme mukana kassupäivässä, jos saadaan siitä lisää infoa. Täällä kuitenkin keskitytään cd- ja vinyylilevyjen myyntiin ja kulttuurin ylläpitoon, mieluummin pidetään kansallinen kannata suomalaista musiikkia -päivä, Stupido-Shopista kuitataan.

Levykauppa Äx ei myöskään osaa vielä varmaksi sanoa, osallistuuko se kasettikauppapäivään.

- Selvityksessä on, saammeko kyseisenä päivänä julkaistavia tuotteita tilattua. Jos tavaraa saadaan sisään, osallistutaan varmasti. Ei varmasti tule olemaan mikään Record Store Dayn suuruinen tapahtuma, mutta jotain pientä kivaa on aina kiva puuhata, Äxän Veli kertoo.

Lue myös:

Karri Koiran C-kasetti myytiin kaupoista loppuun

Kasettisoittimet seuraava hitti musiikin kuuntelussa

Lähteet: YleX, NME