Hyppää pääsisältöön

Koskenkorvan sheriffi

Koskenkorvalla partioi mies amerikkalaisessa poliisiautossa ja univormussa. "Sheriffi" Jari Mäki kertoo pidättäneensä Yhdysvaltain suurlähettilään kostean illan jälkeen.

"Suurlähettiläs pyysi henkilökohtaista pidätystä, mutta rautoihin asti en häntä viitsinyt laittaa", Mäki virnuilee Ford-merkkisessä virka-autossaan.

Amerikka-kauppaa pyörittävä Mäki elää eräänlaista pohjalaisen ja amerikkalaisen unelman yhdistelmää. USA-kauppa syntyi vähitellen, kun jenkkisarjoja fanittava Mäki päätti lähteä Yhdysvaltoihin. Sen jälkeen on kertynyt matkoja ja niiden myötä tavaraa stetsoneista amerikanrautoihin. Ensimmäinen jenkkiauto oli vuosimallin 1969 Ford Fairlane. Mäen lippulaiva on kuitenkin musta vuoden 1979 Cadillac, jolla matkustivat alun perin presidentit Kekkonen, Koivisto ja Ahtisaari. Autoon ovat pysäköineet ahterinsa myös George Bush, kuningatar Elisabet ja François Mitterrand.

Mäki kertoo vuonna 1997 lähetetyssä ohjelmassa, ettei vielä ole koskenkorvalainen miljonääri, vaikka koko Suomi on jo saatu myyntipuolella hallintaan. Sittemmin myymälätila on kolminkertaistettu, ja kauppa käy sekä netissä että paikan päällä.

Kommentit