Hyppää pääsisältöön

C-kasetit herättävät lämpimiä tunteita – pyörivät edelleen monissa autoissa

Nauhan pyörittelyä kynän avulla paikoilleen, puolen vaihtamista, Walkmaneja... Vaikka C-kasetteja myydään enää melko marginaalisesti Suomessa, YleX:n kyselyn perusteella vanhoja kunnon kassuja kuunnellaan edelleen – ainakin autoissa.

C-kasetteja // Kuva: Maria Rautio

C-kasetit saavat oman erikoispäivänsä syyskuussaja kysyimme Facebook-sivuillamme, vieläkö kuuntelijoillamme ovat C-kasetit käytössä. Aihe herätti paljon keskustelua ja nostatti esiin lämpimiä tunteita tuota nyt jo retrohtavaa tallennusmuotoa kohtaan.

- Onhan niitä kasetteja läjäpäin tallessa. Parhainta kuunneltavaa ovat ne kasetit, joihin olemme kakaroina nauhoittaneet omaa radioshow'tamme, Saana kirjoittaa.

Monissa autoissa C-kasetit ovat edelleen tänä päivänä kova sana.

- Autossa pelkkää kassua! Toivottavasti saa kovia julkaisuja vielä tulevaisuudessakin kasetilla, Petri huokaa.

Sirkalle taas kasetit tulivat tarpeeseen, kun hän osti "retroauton" vuosimallia 1994.

- Onneksi myös vanhempien kasetit 70-luvulta alkaen toimivat edelleen! Muistoja tulvii mieleen, kun popittaa "Sekalaisia"- kasetteja, joissa on muun muassa Leila K.:tä, Ace of Bacea, Savage Gardenia ja niin edelleen.

Heleenalla taas on autossaan ihan oma tunnari.

- Meillä on Pontiac Firebird -96 avomallissa kasettisoitin. Siellä on Ritari Ässä -kasetti, jonka laitamme soimaan, kun starttaamme.

Myös Janilla on edelleen vanhat kasetit tallessa.

- Vielä löytyy kasetteja - kymmenittäin! Itsellä ei junnuna ollut cd-soitinta, ja suurin osa musiikista tuli nauhoitettua kaseteille muun muassa Radio Mafian Hard Rock Cafesta ja Metalliliitosta.

Lähteet: YleX