Hyppää pääsisältöön

Naisten jenkkifutisjoukkueen kapteeni: Lajivalintaa joutuu selittelemään

YleX Etusivun vieraana kävi naisten Suomen jenkkifutiksen maajoukkueen kapteeni Elina Kero, jonka kanssa Jaakko Karhu ja Eveliina Väyrynen keskustelivat muun muassa siitä, miten kontaktilajia harrastaviin naisiin suhtaudutaan.

Jenkkifutaaja Elina Kero. Naisten maajoukkueen kapteeni.

Suomen naisten jenkkifutisjoukkue sijoittui pronssille amerikkalaisen jalkapallon MM-kisoissa. Joukkueen kapteeni Elina Kero kertoi YleX Etusivun Eve Väyrysen ja Jaakko Karhun haastattelussa joutuvansa edelleenkin toisinaan selittelemään lajivalintaansa.

- Joillekin miehille on varmaankin vähän kynnyskysymys, voivatko naiset pelata jenkkifutista. Ihmetyttää kun kyseenalaistetaan, etteivät naiset voisi harrastaa tällaista kontaktilajia, Kero pohtii.

Naisten jenkkifutista on harrastettu Suomessa vuodesta 2008 saakka, ja laji pyörii hyvin pitkälti harrastepohjalta. Naiset tuntuvat nykyisin olevan kiinnostuneita miehisiksi mielletyistä kontaktilajeista - mikä jenkkifutiksessa oikein kiehtoo? Keron mukaan kyseessä on ainakin osittain uutuudenviehätys.

Joissakin urheilulajeissa naiskilpailijoiden ulkonäkö nousee usein enemmän tapetille kuin näiden taidot varsinaisessa lajissa. Keron mukaan jenkkifutiksessa ei moista ongelmaa ole.

- Jenkkifutiskentällä ei ainakaan hirveästi sitä ulkonäköä pääse ihailemaan, Kero naurahtaa viitaten lajissa käytettävään suojavarustukseen.

Urheilijoiden kesken toisen joukkueen kilpailijoita saatetaan Keron mukaan katsoa arvostellen, mutta vain pelillisestä näkökulmasta. Kero kertoo miesten kuitenkin suhtautuvan naisurheilijoihin eri tavalla.

Lähteet: YleX Etusivu