Hyppää pääsisältöön

Huippu-DJ:t suosittelevat: Tässä ehdottomat tärpit viikonlopun Summer Soundiin

DJ Orion sekä Summer Sound -festivaalin promoottorit Alex Kunnari ja Heikki L kertoivat YleX:lle tulevan viikonlopun parhaat EDM-tärpit.

Faithless // Kuva: Sony Music

Helsingin Messukeskuksessa ensi viikonloppuna yötä päivää juhlittava Summer Sound tuo tänäkin vuonna mittavan kattauksen maailman elektronisen tanssimusiikin huippunimiä Suomeen. Listasimme tapahtuman järjestäjien Alex Kunnarin ja Heikki L:n sekä YleX:llä omaa ohjelmaansa vetävän DJ Orionin must see -tärpit viikonloppuun.

DJ ORION

Neljä keikkaa Summer Sound -viikonlopun aikana heittävän DJ Orionin Summer Sound -tärppeihin lukeutuvat muun muassa kaikkien aikojen viimeisen keikkansa Suomessa heittävä Faithless sekä brittiläis-suomalainen DJ-trio Above & Beyond.

- On hienoa, että sekä uusi että vanha sukupolvi diggailee Faithlessin musiikkia. He ovat löytäneet uuden yleisönsä eikä heitä tulla katsomaan vain vuosien takaisen Insomnia-hitin takia, DJ Orion kuvailee.

- Above & Beyond on sanonut haluavansa olla elektronisen musiikin ja trancen Apple. Jo 90-luvulla vakuuttanut trio on onnistunut parhaiten olemaan relevantti nyky-yleisölle, vaikka kentälle tulee koko ajan uusia nimiä.

Koko viikonlopun tärppinä Orion pitää Orkidea & Friends Chill Outia.

- DJ Orkidean isännöimällä lavalla on bileet joka ilta kello 22 eteenpäin. Tämä on loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat bassonjytkeiden välissä nauttia rennommista soundeista. Lavalle nousevat maailmankuulut Chill Out -DJ:t, Ibizalla asuva Jose Padilla, joka on Café del Mar -CD-kokoelmien isä sekä legendaarinen samalla saarellakin soittanut Chris Coco.

HEIKKI L

Summer Soundin promoottorina Alex Kunnarin rinnalöa toimiva Heikki L kuvailee tapahtuman line upin olevan tänä vuonna jopa vielä timanttisempi kuin viime vuonna. Heikki L suosittelee yhdeksi tärpiksi australialaiskaksikko Knife Partyä.

- Olen katsonut muutaman heidän keikkansa YouTubesta ja nähnyt miten jengi menee ihan pähkinöiksi. Se on ihan erilaista kuin mitä itse soitan.

Toinen Heikki L:n suosittelu on DJ Orionin tapaan Faithlessin setti.

- Siinä tulee varmasti kylmät väreet monta kertaa. Heidän on kaksi kertaa pitänyt esiintyä Suomessa, mutta ovat aina peruuttaneet. Nyt heillä oli viimeinen mahdollisuus korvata peruutukset ja saimme suostuteltua heidät tänne.

ALEX KUNNARI

DJ-konkari Alex Kunnari erityisesti suosittelee Faithlessin lisäksi tapahtuman ruotsalais- ja hollantilaisvahvistuksia.

- Ehdottomasti kannattaa mennä katsomaan entisen Swedish House Mafia -poppoon Axwellin ja Steve Angellon setit. Myös hollannin edustus on vahva, Nicky Romero ja Hardwell ja tietysti Tiësto pitää tulla tsekkaamaan.

Kunnari on erityisen ylpeä Summer Soundin nimekkäästä kattauksesta.

- Siellä on iso läjä artisteja, jotka kelpaisivat minkä tahansa festivaalin pääartistiksi ympäri maailmaa. Tämä on massiivinen line up, eikä missään päin maailmaa tällaista ole. Jengi on ulkomailla ihmeissään, miten meillä Suomessa on tällainen line up ja näin halvoilla lipunhinnoilla.

Summer Sound järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 26. -28. heinäkuuta. Perjantain ja lauantain päiväliput ovat jo loppuunmyyty, muita lippupaketteja ostettavissa lippu.fi-sivuilla. DJ Orionin perjantai-illan ohjelmassa 26.7. kello 22 alkaen kuullaan live-reportaasi tuoreeltaan Summer Soundin tapahtumista.

Kuuntele Alex Kunnarin haastattelu ja XmiX kohdasta 56:45 alkaen:

Kuuntele Heikki L:n haastattelu ja XmiX kohdasta 57:11 alkaen:

Lähteet: DJ Orion, YleX