Hyppää pääsisältöön

Ota kantaa: Onko sukupuolella väliä rockissa?

Ylen musiikkiportaalin kolumnissa pohdittiin jokin aika sitten, miksi naisbändit ovat niin huonoja. Barbe-Q-Barbiesin basistin mielestä sukupuolen alleviivaaminen on irrelevantti asia, sillä kukaan ei soita sukupuolielimillään.

Barbe-Q-Barbies // Kuva: Nauska

Barbe-Q-Barbies-yhtyeen basisti Minttu Muranen ja Stam1nan solisti Antti "Hyrde" Hyyrynen Barbe-Q-Barbiesin Minttu Muranen ja Stam1nan Hyrde: Ei rockia soiteta tisseillä tai kikkelillärockista ja sukupuolesta.Samasta aiheesta nousi pari viikkoa sitten kohunpoikanen, kun yle.fi/musiikin kolumnisti Mervi Vuorela heitti ilmoille kysymyksen, miksi naisbändit ovat niin huonoja?

Murasen mukaan sukupuoli ole määrittelevä tekijä soittamisessa, mutta alan kulttuurin vuoksi hyviä naissoittajia ei vain ole paljon. Hyrde taas korosti, ettei soittaminen ole kuin hienomotoriikkaa ja tunteiden esittämistä, joihin molemmilla sukupuolilla on yhtäläiset edellytykset.

Mitä mieltä olet, onko sukupuoli yhdentekevä seikka rockmusiikissa? Vastaa kyselyyn ja kommentoi alle!

Lähteet: Yle Etelä-Karjala