Hyppää pääsisältöön

Syöpää sairastava Simpsonit-miljonääri testamenttaa omaisuutensa eläintensuojeluun

Kun eläinoikeusaktivistina tunnetulla Simpsoneiden luoja Sam Simonilla todettiin kuolemaan johtava syöpä, mies päätti lahjoittaa omaisuutensa hyväntekeväisyysjärjestöille.

Simpsonit // Kuva: Benoit Doppagne / EPA

Matt Groeningin kanssa Simpsonit-sarjan luoneella Sam Simonilla todettiin neljännen asteen paksusuolen syöpä viime vuoden lopulla. Simonille annettiin tuolloin kolmesta kuuteen kuukautta elinaikaa. Hyvätekeväisyydestään aiemminkin tunnettu 58-vuotias, Simpsonit-sarjallaan miljoonaomaisuuden kerännyt Simon päätti testamentata lähes kaiken omaisuutensa hyväntekeväisyyteen, kertoo The Hollywood Reporter.

Vuosikymmeniä kasvissyöjänä ollut Simon on tukenut eläinsuojelujärjestö PETAn toimintaa vuosikymmenen ajan, lahjoittanut rahaa Save the Children -lastenoikeusjärjestölle sekä merten monimuotoisuutta suojelevalle Sea Shepherd -järjestölle (lue myös: Suomalainen Sonja pelastaa valaita Hollywood-tähtien rahoittamalla aluksella).

- Haluan, että eläinkokeet lopetetaan. Niistä ei ole mitään hyötyä. Veganismi on vastaus lähes kaikkiin maapallon ongelmiin nälänhädästä ilmastonmuutokseen, Simon korostaa The Hollywood Reporterin haastattelussa.

Lähteet: The Hollywood Reporter