Hyppää pääsisältöön

Näin keskusteltiin: Sukupuolella ei ole väliä rockissa

Ylen musiikkiportaalin kolumnissa pohdittiin jokin aika sitten, miksi naisbändit ovat niin huonoja. YleX:n kyselyssä selvä enemmistö piti sukupuolta yhdentekevänä rockia soitettaessa.

Barbe-Q-Barbies // Kuva: Nauska

Barbe-Q-Barbies-yhtyeen basisti Minttu Muranen ja Stam1nan solisti Antti "Hyrde" Hyyrynen Barbe-Q-Barbiesin Minttu Muranen ja Stam1nan Hyrde: Ei rockia soiteta tisseillä tai kikkelillärockista ja sukupuolesta.Samasta aiheesta nousi pari viikkoa sitten kohunpoikanen, kun yle.fi/musiikin kolumnisti Mervi Vuorela heitti ilmoille kysymyksen, miksi naisbändit ovat niin huonoja?

Kysyimme kuulijoiltamme, mitä mieltä he ovat, onko sukupuoli yhdentekevä seikka rockmusiikissa? Selvästi reilu enemmistö vastaajista piti sukupuolta yhdentekevänä, peräti 75 prosentin mielestä sukupuolella ei ole väliä, kun kyse on rockin soittamisesta.

- Ei rockia sukupuolielimellä soiteta. Se on mielenlaatu, mikä tekee rockarin, nimimerkki Jay-Jay kommentoi.

Nimimerkki Tomaatti taas korostaa, että musiikki on makuasia.

- Huonoja ja hyviä bändejä löytyy molemmista sukupuolista. Mutta onneksi jokaiseen musiikkikorvaan löytyy sopivia esiintyjä. Itse en tykkää oikeastaan ollenkaan esimerkiksi PMMP:stä, kun taas Tarharyhmä oli aikoinaan varsin hyvä,samoin Tik tak.

Milo taas myöntää pitävänsä enemmän miesbändeistä.

- Pidän miehen matalaa ääntä miellyttävämpänä kuin naisen korkeaa ääntä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että miehet tekisivät parempaa rockia kuin naiset.

Lue myös: Barbe-Q-Barbiesin Minttu Muranen ja Stam1nan Hyrde: Ei rockia soiteta tisseillä tai kikkelillä

Lähteet: YleX