Hyppää pääsisältöön

Helsingin musta Teräsmies

Rastapäinen viittamies pelastaa helsinkiläiset nauru kerrallaan.

"Tämä on supermiehen tulijuomaa", toteaa kotitekoista chilimehua siemaileva Omar Marcus. Juoma potkaisee guyanalaisen miehen tuntikausiksi nuoralle.

Akrobaatin taipumus on Marcusilla veressä. Teinistä asti sirkuksessa ja hotelleissa työskennellyt Marcus törmäsi lentokentällä tulevaan suomalaiseen vaimoonsa ja muutti Helsinkiin.

Nuorallakävely Kampissa tuntuu palvelevan niin yleisön kuin esiintyjän mielenterveyttä. Marcus ylpeilee sillä, että saa ohikulkijat hymyilemään. Toisaalta esiintyminen on Marcukselle helppo tapa luoda yhteys etäisiin suomalaisiin: "Jos Suomen kaltaisessa paikassa ei löydä motivaatiota elämäänsä, voi turhautua."

Marcus uskoo olevansa synnynnäinen supermies. Teräsmies on sitäpaitsi Batmaniä parempi. Välillä Marcus vaihtaa punaisen viittansa punaiseen nuttuun ja pomppii nuoralla Joulupukkina. Toinen alter ego on Natural Marcus, artistinimi, jonka alla mies tekee reggae-musiikkia.

Vakiorooli Teräsmiehenä näyttää kuitenkin yllättävän kerta toisensa jälkeen. Marcuksen menetelmä pakottaa hymyilemään – vaikka säikäytyksen kautta. Suomalaisten pitää hymyillä enemmän.

"Mitä kuuluu, mummi? Minä olen musta Teräsmies", Omar hihkaisee ohikulkevalle vanhukselle. Omar muistelee naista, joka kertoi, että nähtyään supermiehen on valmis kuolemaan.

"Tämä on hauskaa."

Kommentit