Hyppää pääsisältöön

Laulava Kankaan perhe

Vuonna 1975 päästiin tutustumaan laulavaan Kankaan perheeseen Multialta. Laulaen Olavi-isän sovittamia lauluja maalaistalon askareet sujuvat kuin itsestään.

Ohjelma antaa hyvin idyllisen kuvan maalaiselämästä 1970-luvun puolivälissä. Kankaan lapset jopa heräävät laulaen aamuaskareihin. Isän johdossa lapset harjoittelevat myös soittoa joka päivä. Perheen esittämät laulut ja haastattelut vievät ohjelmaa soljuvasti eteenpäin.

Kankaan perheen seitsemästä lapsesta kuusi muodostavat jousiyhtyeen. Kahdeksanvuotias Minna on soittanut viulua vuoden verran. Yksitoistavuotias Anski eli Anna-Leena aloitti soittamisen yhtäaikaa pikkusiskonsa kanssa kesällä 1974. Perheen ainoan pojan, 13-vuotiaan Kallen soitin on sello. 18-vuotiaan ylioppilaan Kertun kätösissä soi alttoviulu. Liisa, 14, on soittanut viulua jo yli neljä vuotta ja Helvi soittaa ensiviulua ja kitaraa.

17-vuotiaan Maijan instrumentti on ompelukone. Hän ompelee melkein kaikki lasten vaatteet. Aikaa vievistä harrastuksista huolimatta lapsilla on hyvät todistukset. Perheellä tuntuu olevan aikaa kaikkeen. Lapset luettelevat isän töistä: ala-asteen johtaja, maanviljelijä, työväen yhdistyksen puheenjohtaja, sosiaalilautakunnan jäsen, kunnanvaltuutettu, raittiuslautakunnan jäsen ja vaikka mitä.

Mutta kyllä on myös suurperheen äidillä Mirja-Liisalla töitä lypsämisestä ja ruoanlaitosta alkaen. Ohjelmassa seurataankin eri perheenjäseniä omissa puuhissaan. Nuotiolla perheen vanhemmat lapset pohtivat elämän edellytyksiä maalla tulevaisuudessa.

Tietolaatikko

Multian mamman masurkka: säv. trad, san Olavi Kangas
Setä Hermannin valssi: säv. ja san. trad
Sinervä sarja: säv. ja san. Olavi Kangas
Muistot velvoittaa: säv ja san. Olavi Kangas
Soutaja: säv. Aarre Merikanto ja san. Einari Vuorela
On neidolla punapaula: trad, säv. Reinhold Heyden
Tyttöjen ja poikien laulu: säv. Olavi Kangas, san Larin-Kyösti
Kun rakkaus kaiken voittaa: säv A. Charpentier, san Vexi Salmi
Viaporin Valssi: trad.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto