Hyppää pääsisältöön

Mariska soolouralle – bändi lopettaa

Mariska & Pahat Sudet soittaa viimeisen festarikeikkansa tänään 9. elokuuta Mikkelin Jurassic Rockissa.

Mariska Jurassic Rockissa 9.8.2012 // Kuva: YleX / Nelly Tatti

Mariska jättää festivaalilavat haikein mielin, vaikka takana on työntäyteinen kesä ja vapaapäivät ovat tervetulleita.

- Pari päivää olen saanut olla pois kaupungista ja töiden äärestä, mutta muuten on ollut keikkoja tai olen kirjoitellut uusia biisejä. Tunnelmat ovat aika haikeat ja toisaalta hyvin keveät, äärilaidasta toiseen, Mariska juttelee YleX:lle juuri ennen keikkaa.

Yhtyeen viimeinen festariveto tapahtuu jättimäisellä lavalla, joka on aiemmin totuttu näkemään Provinssirockin päälavana.

- Kävin äsken katsomassa lavaa ja kyllä siinä ainakin pari kärrynpyörää mahtuu heittämään. Onhan se iso! Onneksi kävin aamulla pienellä lenkillä, Mariska naurahtaa.

Bändiuran jälkeen Mariska aikoo palata soolouralle, mutta sitä ennen hän haluaa pitää tauon.

- Olen ryhtynyt jo kirjoittelemaan uusia biisejä. En ainakaan vuoteen tule esiintymään lavoilla, nyt on aika intensiivistä paukutusta ollut viimevuodet ja on pienen breikin paikka. Sitten on taas kiva palata takaisin, Mariska sanoo.

Laulajatar haluaa kokeilla jatkossa myös taitojaan säveltäjänä.

- Ajatukset ovat vielä varhaisessa vaiheessa. En tiedä vielä tarkalleen, millaista musiikkia teen seuraavaksi. En varmastikaan jatka ihan samoilla linjoilla kuin Pahojen Susien kanssa. Ajattelin kokeilla enemmän omia siipiä myös sävellyspuolella. Katsotaan, riittääkö taidot, artisti pohtii.

Mariskalle on eriyisesti jäänyt bändiuralta mieleen hurja juhliminen.

- Ankaraa bailaamista on ollut. Olemme tutustuneet toisiimme tuhansien kilometrien aikana bussissa ympäri Suomea. Onhan se ollut yhtä naurua, nainen päättää.

YleX raportoi paikan päältä Jurassic Rockista sekä radiossa että netissä. Uutiset, keikkakuvat sekä hetki hetkeltä päivittyvän liveblogin löydät festariviikonlopun aikana YleX:n Jurassic Rock -sivuilta.

Lähteet: YleX