Hyppää pääsisältöön

Modernin manserockin yksinäinen susi vetää kuulijansa keskelle tunnemyrskyä

YleX:n Viikon albumina soi Lovexin neljäs pitkäsoitto State of Mind. Kuuntele levy täältä!

Lovex - Christian ja Theon // Kuva: Juhani Kenttämaa

Tamprelaisen Lovexin neljäs albumi State of Mind on kuin tunteiden vuoristorata, joka vie pitkin entistä monipuolisempia raiteita. Bändi luotsaa stadioneille suunnattua poprockiaan kymmenen kappaleen kautta diskomaisista menobiiseistä aina eeppisiin balladeihin ja kaikkeen tältä väliltä.

- Albumi koostuu kolmesta eri elementistä: vauhdikkaammista tanssiralleista, perinteisimmistä rock-biiseistä sekä elokuvallisista slovareista, sanoo albumin tuottaja ja bändin kosketinsoittaja Christian.

Lovex työsti albumiaan puolentoista vuoden aikana, jolloin syntyi yhteensä reilu 20 uutta kappaletta. Bändi muutti musiikillista suuntaansa tänä aikana, ja sai aikaiseksi popimpaa ja tanssittavampaa materiaalia. Mutta taustalla ei olleet niinkään ympäristön paineet tai ajan kuva, vaan uusi lähestymistapa tekemiseen.

- Keskityimme jokaiseen kappaleeseen lähtökohtaisesti siitä, miltä ne kuulostavat raakileina. Tarkastelimme hyvin varhaisessa vaiheessa, millaisen sovituksen kautta se toimii parhaiten, ja miten se soi bändin käsittelyssä sekä kuinka hyvin kappaleet sopivat äänelleni. Menimme täysin biisien ehdoilla, ja saimme jopa rikottua omia rajojamme, kertovat laulaja Theon ja Christian.

Lovex niputetaan edelleen modernien manserock -bändien karsinaan, jonka aloittivat 2000-luvun alussa Negative, Uniklubi sekä Bloodpit. Ajat ovat muuttuneet, ja ainoa bändi joka vielä tekee tauotta ja aktiivisesti hommia tästä porukasta on tällä hetkellä Lovex.

- Saa kyllä aika kuuro olla, jos vetää meitä nykyään musiikillisesti tähän kastiin, mutta onhan se keskeinen osa historiaamme. Meitä ei kuitenkaan hirvitä olla yksinäisenä sutena edustamassa tuota maailmaa, vaikka rock-musiikin suosio siinä mittakaavassa on kulkenut toistaiseksi tiensä päähän.

Selvää kuitenkin on, että Lovex nauttii vahvasti tekemisistään. Jäsenet ovat edelleen hyvin nälkäisiä ja odottavat innolla mahdollisuutta päästä pikitielle niin Suomen kuin muunkin maailman valloituspuuhiin!

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu