Hyppää pääsisältöön

Naurun tasapaino -voittaja: Olen erakko ja pidän erilaisesta huumorista

Stand up -komiikka tuli Naurun tasapainon voittaneen Robert Petterssonin elämään sattumalta. Hän kertoo olevansa erakkoluonteinen ja huumorinsa olevan erilaista stand up -lavan ulkopuolella.

Naurun tasapaino -finalistit. Vasemmalla Robert Pettersson.

Helsinkiläinen Robert Pettersson voitti lauantaina Yle TV2:n stand up -kilpailu Naurun tasapainon. Hän miettii pitkään YleX:n Aamun haastattelussa vastausta kysymykseen, mikä on hauskinta, mitä palkintorahoilla voisi tehdä. Kilpailun voitosta saa 20 000 euroa ja Suomen kiertueen ensi vuodeksi.

- Ei sitä tässä radiossa voi sanoa, mies naurahtaa.

Pettersson ei suostu paljastamaan ensimmäistä ajatustaan, vaan tyytyy luettelemaan tavallisempia asioita, kuten talvirenkaiden ja uusien kenkien ostaminen.

TV2:n ohjelmassa stand upia esitettiin hyvin erilaisille yleisöille. ja vitsiä piti vääntää vastaan tulevista ihmisistä. Se on Petterssonin mukaan vaikeata, koska ihmiset ovat herkkiä loukkaantumaan. Naurun tasapainon vaikeimmaksi tehtäväksi hän arvioi aluksi näkövammaisten keskuksessa kuvatun stand up -osuuden.

- Stand upissa on sellainen sääntö, että pilkataan vain niitä joilla menee paremmin, eikä niitä joilla menee huonommin.

Naurun tasapainon voittaja kertoo olevansa luonteeltaan erakko ja pitävänsä esiintymislavan ulkopuolella hieman erilaisesta huumorista. Hän ajautui stand upin pariin kurssin kautta vuonna 2008.

- Kaveri patisti Suomen Stand Up Clubin muutaman viikonlopun kestävälle kurssille. Opettajana oli yksi esikuvistani, Pekka Jalava, enkä sitä ennen tiennyt stand upista mitään. Ajattelin, että Suomessa tätä ei kannata edes tehdä.