Hyppää pääsisältöön

Takaisin satulaan

Hevonen ja tyttö
Hevonen ja tyttö Kuva: Yle / Ystäväni hevonen ystäväni hevonen

Eilen käytiin Keravalla kansalliset kenttäratsastuskilpailut. Meidän 3-2-1-Ratsasta! -sarjan tähdet Muusa ja Hops osallistuivat helppoon luokkaan. Samalla kuvattiin sarjaan viimeistä osaa, sitä jaksoa jossa treeni ja tekeminen huipentuvat.

Muusan ja Hopsin kesän harjoitukset ja kisat ovat sujuneet erinomaisesti. Hops on hypännyt höyryjunan lailla vaativia esteitä, ja Muusan nuorta päätä eivät ole esteet huimanneet. Muusahan saisi ikänsä puolesta mennä vielä poneillakin, mutta pituutensa takia siirtyi aikaisin hevosiin. Ratsukko on maajoukkuevalmennuksessa ja näissä kisoissa tavoitteena oli vaatimaton voitto.

Koulukokeen verryttely sujui hyvin. Prosentit olivat parivaljakon kauden parhaat ja ratsukko meni suoraan luokan kirkkaimpaan kärkeen.

Mutta sitten. Esteradalla. Se oli siitä yhdestä askeleesta kiinni.

Muusa ajatteli Hopsin lähtevän hyppyyn, mutta Hops ottikin vielä yhden askeleen lisää. Muusa oli jo lähdössä hyppyyn ja pystyn toisella puolella peli oli jo menetetty.

Sitä pettymyksen määrää.

Tippuminen ei ole kenttäkisoissa kamalaa. Kamalaa on se, että silloin ei sääntöjen mukaan pääse maastoesteille. Ja maastoesteet ovat se syy, miksi kukaan ratsastaa kenttää.

Kilpaurheilu on juurikin tätä. Yllätyksiä, pettymyksiä, odottamattomia virheitä ja sattumia. Ehkä siksi ne onnistumisetkin tuntuvat niin uskomattoman hyviltä, kun osuvat kohdalle.

Ei muuta kuin takaisin satulaan ja ensi kerralla uudestaan.

 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.