Hyppää pääsisältöön

Laittoman jäätelöauton kyydissä

Vihreä Tonibell-auto uhmasi Helsingin kiinteistövirastoa ja myi jäätelöä ilman lupaa.

Erilainen jäätelöauto alkoi kierrellä Helsingin katuja vuonna 1999. Kyprokselta peräisin oleva, yli 70-vuotias yrittäjä oli valinnut sosiaalihuollon sijaan vihreän Tonibell-auton, jota varten kiinteistövirasto oli myöntänyt luvan 5-6 myyntipaikkaan.

Djafer ei kuitenkaan tyytynyt hänelle osoitettuihin reitteihin ja myyntipaikkoihin, vaan myi missä sattui: "Miksi ihmeessä olisi pitänyt jäädä sille kadulle, jossa kauppa ei käy."

Myyntipaikkoja vähennettiin, eikä Djaferille enää ollut sijaa kaupungissa. Mies päätti siitä huolimatta jatkaa toimintaansa Helsingissa. Djafer kertoo toimittajalle, että kiinteistövirasto perui hänen lupansa noin kahdeksan vuotta sitten, kun sen korviin kulkeutui tieto, että Djafer oli nähty myyvän jäätelöä Kannelmäessä.

Lainsuojaton jäätelöauto käy Roihuvuoressa, jossa asiakkaita ei juuri näy. Djafer tietää, että kotitaloudet ostavat mieluummin jäätelönsä Kotijäätelöltä. Perussuomalaista kansanedustaja Anssi Joutsenlahtea huvittaa: jäätelöä saa kyllä ostaa, muttei maksaa, koska Djaferilta puuttuu myyntilupa.

Djaferin todettiin syyllistyneen elintarvikerikkomukseen vuonna 2011. Häntä ei kuitenkaan tuomittu rangaistukseen.

"Häpeän sitä, että rikon lakia", Djafer myöntää, "mutta ei tämä mikään rankka rikos ole."

Ohjelmasta on poistettu osia tekijänoikeussyistä.

Kommentit