Hyppää pääsisältöön

Rick Loverin funk-musiikki on sisäistä hierontaa

Sam Huberin alter ego on Rick Lover, bailaava ja flirttaileva funk-artisti.

Sam Huber on Eternal Erection -yhtyeen johtohahmo. Ei kuitenkaan itsenään, vaan Rick Loverina, värikkäästi pukeutuvana ja liikkuvana funk-miehenä, joka tekee asioita, joita Huber ei uskalla.

Lover voi repiä naisen lavalle ja kiehnätä lantiota häntä vasten, mutta Eternal Erectionin showssa siihen on lupa. Huber kuvaa roolia eräänlaisena transsina: kun Rick Lover valtaa kehon, kaikki muu unohtuu, eikä kokemuksen jälkeen välttämättä muista mitä on tehnyt.

Lover on opettanut Huberille, että flirttailu esimerkiksi kassajonossa on hyväksyttyä – viaton flirtti tuo kaikille hyvän mielen. Lover on tuonut Huberin elämään myös räikeitä vaatteita, mutta yksityiselämässään mies pukeutuu yhä hillitymmin.

Eternal Erection on seitsenhenkinen, vuonna 1994 perustettu yhtye, joka on julkaissut useita albumeja ja sinkkuja. Yhtyeen vahvuus on kuitenkin riehakkaissa live-keikoissa, joihin bändi saapuu psykedeelisin kuvioin maalatulla bussilla.

 • Leijonakuningas Jukka Jalonen

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen haastatteluissa.

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosella on taito saada pelaaja loistamaan ja joukkue kukoistamaan. Saavutusten listalla on muun muassa Suomen mestaruus, olympiapronssi ja MM-kulta. Sietäminen ja intohimo, siinä kaksi asiaa, jotka mestarivalmentaja nimeää menestyksen avaimiksi.

 • "Ilman unelmia ei voi elää tulevaisuuteen" – Chilen pakolaiset muistelevat vallankaappauksen kauhuja ja suomalaista solidaarisuutta

  Vuoden 1973 vallankaappaus sai suomalaiset aktivoitumaan.

  11. syyskuuta vuonna 1973 kenraali Pinochetin sotilaat aloittivat vallankaappauksen ja ryhtyivät tuhoamaan Chilen demokraattista järjestelmää. Stadionit muutettiin keskitysleireiksi, ihmisiä vangittiin, kidutettiin ja surmattiin. Elävän arkiston koostamassa artikkelissa entiset pakolaiset kertovat kokemuksiaan vankileireistä, kotiinpaluusta ja suomalaisesta solidaarisuudesta.

 • Chileläisen Alvarezin perheen pakolaisvuosista jäi muistoksi Turun murre – poika Luis palasi asumaan Suomeen

  Vaiheita pakolaisuudesta paluumuuttoon Ylen ohjelmissa.

  Alvarezit pakenivat Chilen syksyn 1973 vallankumouksen jälkeistä kaaosta ja vainoja Suomeen. Viisihenkinen perhe asettui Turkuun yli kymmeneksi vuodeksi, mutta palasi Chileen 1985. Suomeen sydämen siteet luonut vanhin poika Luis muutti kuitenkin takaisin Turkuun opiskelemaan. Perheen vaiheita on tallentunut Ylen ohjelmiin, joissa heitä saatellaan paluumatkalle vanhaan kotimaahan, käydään tapaamassa poliittisesti uudelleen järjestäytyvässä Chilessä sekä kuullaan perheen tarinaa aikuisena Turussa yliopistouran luoneen Luis Alvarezin kertomana.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto