Hyppää pääsisältöön

Huomautettavaa muutamista eläimistä ja muusta

 

Parahin Valtio!

Ennen vanhaan kun soitti numeroon 09 niin sieltä vastattiin ”valtio”, selkeän naisäänen hyvin artikuloidusta, joskin toisinaan innottomasta toimesta. Nykyään kun tätä palvelua ei ole, joudun lähettämään havaintoni ja huoleni maassamme ilmenevistä virheistä ja toiveista muita reittejä pitkin - tämä olkoon yksi niistä.

Ensimmäinen kohta havaitussa epäkohdistossa on heinäsirkka.

Tiedätte varmaan tuon eläimen, jonka sanotaan soittavan vaikka ei se mitään soita. Enempi se on sellaista siritystä jota kuului autonkin moottorista kun siellä oli toissa kesänä joku juttu paskana ja maksoi ihan hirveästi kun korjasivat sen, vaikka oli kunnollinen korjaamo eikä sellainen missä rokotetaan ihan sikana vaikka ei mitään tehtäisi, niin kuin asiakas olisi joku vihollinen tai kupattava verenimu-kohde niin että kynitään kuin kanat!

Kuitenkin!

Heinäsirkka on minusta aivan liian monimutkaisesi suunniteltu. Jos haluatte esimerkin hyvästä suunnittelusta, niin miettikää pyörää, ympyrää siis.

Jos leikkaa vaikka kuivasta mäntykuitupuusta kiekon ja laittaa sen juosta rallattamaan mäkeä alas, niin iloisesti menee se, ilman yhtäkään liikkuvaa osaa, koska on niin hyvin suunniteltu!

Siinäpä olisi esimerkkiä teille.

Mutta ei! Heinäsirkan jalat ovat naurettavan pitkät ja taipuvat kummalliseen suuntaan. Ja ei voi olla hyväksi heinäsirkan aivoille, että joku hyppii sillä tavalla, korkeuteensa nähden aivan kuin ihminen hyppisi pilvenpiirtäjien yli. Kyllä siinä ravistuu kallon sisällä höpelöksi hänen henkilökohtaiset aivot!

Ja kuulemma on heinäsirkan korvat asennettu hänellä jalkoihin! Kuulitte aivan oikein. Jalkoihin! Millaista ivailua voi tällainen edes olla. Julmaa pilaa olennolla! Korvat kuuluu päähän, jo silmälasienkin takia. Näkeehän se siitä miten kuulosuojaimet on suunniteltu. Päähän ne on tarkoitettu, ei jalkiin, kellään!

Toivon siis, että asialinjalle siirtyisitte heinäsirkoissa, viipymättä. Ei ole kohtuuton pyyntö tämä.

Sitten toinen eläin-huoli.

Kun ostaa torin lähellä kioskista jäätelön, lokki vei!

Säikähdin niin että meinasi tulla hätä-ulostus ja rääkäisy.

Ajattelin että olipa siveetön lokki ja ostin uuden jäätelön. Niin taas! Jo liikaa se! Eri lokki, sama asenne. Ei millaistakaan säädyllisyyttä!

Ihminen kun sentään on luomakunnan kruunu, niin eläinten tottelemattomuus ja kurittomuus on jo täysin epähillillistä! Ei ollut minun nuoruudessani noin kurittomia eläimiä.

Nöyrästi odottivat eläimet makupalaa. Ensin söi aikuiset ja joi kahvia. Sitten sai lapset lasten pöydässä. Eläimet vasta sitte!

Ei ollut niin että siveetön eläime olisi vienyt häneltä jäätelön. Saati kahdesti!

Jos ei poliisi laita eläinten röhkeyttä kuriin niin koska tietää ettei tule hirvi ja pure päähän!

Pää katki ja aivo käyttökelvon heti! Ja mitkä korvaukset sitten valtiolta. Sitten kyllä väännellään käsiä, että olisipa kuunneltu ajoissa häneä! Jo lokki-aikana!

Viimeinen huomio on jonkun, oliko Hellmannin tai Bellmannin maksamakkarasta. Se on hyvää, ei siinä mitään. Mutta toisin kuin joissakin toisissa maksamakkarissa, sieltä muovirysän päästä, mihin se on pakattu, sitä on vaikea saada ulos niitä loppuja maksamakkaria. Voisitteko määrätä, että paremmin saatava!

Oikeusministeriltä menisi ehkä 2 min kirjoittaa maksamakkara-asetuksen täydennys, että pitää saada loputkin helposti. Tukisi hyödyntämistä loppuun asti ja olisi eko. Ei voi olla oikeusministerillä niin kiire että 2 min liikaa pyydetty. Enemmän käyttää varmaan Windowsin pasianssiin aikaa kymmenen kertaa päivässä kuin tuohon, se on varma.

Pasianssi onkin hyvä ohjelma. Ja hyvä oli myös aikoinaan se, missä voi itse rakentaa erilaisia kojeita ja tasoja ja systeemeitä, ja sitten trampoliinien kautta palloilla laukaistavien kytkimien ja liukuhihnojen ja sytytyslankojen ja rattaiden ja dynamiitin avulla räjäytellä kaikkea. Ja juoksupyöräkin oli siinä ohjelmassa ja hiiri juoksi siinä ja loi dynamolla energiaa. Ja kissoja oli. Ne ei tietenkään räjähtäneet, vaan teki ovelia juttuja.

Mihinkähän sekin peli hävisi. Sitäkin voisitte ottaa selvää!

 

Toivoo:

Yksi monten puolesta.

Ja sama äänellä:

 

Kommentit
 • Koulun hiihtopäivä (!!)

  Näin riivaa Saatana meitä, opinahjojen avulla.

  Pieni hiihtäjäparka uursi latua niin syvällä monimetrisessä hangessa, ettei sieltä hanki-urasta illalla hiihtäessään nähnyt kuin noin 2° kapean viirun tähtitaivasta, jos pipo silmillä edes jaksoi yrittää katsoa lumisesta ”ojastaan” ylös kuin Oscar Wilde.

 • Pieniä lämmön pilkahduksia

  Itsen varhaiskasvattumismuistelua, vaatimattomin annein.

  Koska noihin aikoihin ei ollut tietokoneita, nettiä, eikä paljon mitään muutakaan (paitsi verot, sairausvakuutustoimisto, invaliidien kioski, perunannosto, kuolema ja poliisi), piti lapsena keksiä jotakin tekemistä, että olisi ollut jotakin tekemistä.

 • Täti

  Erinomaisesta tädistään kertoo hra Kajo.

  Jos olisi aikoinaan pidetty täteyden olympialaiset, minun kelpo tätini olisi voittanut kaikki mitalit, ja yleisöäänestyksen.

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat