Hyppää pääsisältöön

Bändi voi hajota kolmen vuoden ikäeroon

Kasmasiini-ohjelmassa haastateltiin muusikonalkuja, joista muutama on sittemmin tehnyt pitkän uran musiikin parissa.

Tietolaatikko

Huom. Ohjelmasta on poistettu osia musiikkinäytteiden tekijänoikeuksien takia.

Siilinjärveläisen Yökkö-yhtyeen jäsenet ovat vielä lapsia, mutta kertovat silti perustaneensa bändin pubissa. Nimi on kunnianosoitus soittajien ihailemalle Yölle.

Vuonna 1983 perustettu Yökkö esittää Kasmasiinin lavalla sekä omaa materiaaliaan että suomennetun ZZ Top -coverin. Laulut kertovat pojannaskalien arkipäiväisistä asioista: lähipiirin hermostumisesta kitaransoittoon sekä mummoista, jotka varoittelevat skeittaamisen vaaroista.

Yökön rumpali Tomi Leppänen on ohjelman jälkeenkin viihtynyt rumpujen takana. Hän soittaa musiikkipiirien hyvin tuntemissa yhtyeissä, kuten Aavikossa, Circlessä, K-X-P:ssä sekä Alpo ja Tomissa. Elokuussa 2013 Leppänen soitti rumpuja Yoko Onon ja Thurston Mooren keikalla Helsingin juhlaviikoilla.

Jam Jamin Juppo ja Tenze sekä Giddyupsin Aki pohtivat Kasmasiinin sohvalla muun muassa sitä, miksi bändit hajoavat. Syynä voi olla esimerkiksi ikäero. Jam Jamkin hajosi, koska solisti oli melkein kolme vuotta muita nuorempi.

Jam Jamin basisti Tenze eli Teemu Soininen on myöhemmin soittanut muun muassa indie-bändi Liekissä sekä Minna Joenniemen luotsaamassa Superissa.

Giddyupsin Aki Sirkesalosta tuli suosittu laulaja. Hän teki useita sooloalbumeita ja oli mukana Veeti & The Velvetsissä. Hän oli myös musiikkitoimittaja. Sirkesalo menehtyi tsunamionnettomuudessa Thaimaan Khao Lakissa tapaninpäivänä 2004.

Kasmasiinin juontaja Heta Hyttinen tunnetaan nykyään muun muassa Rytmi-lehden päätoimittajana.

Teksti: Anni Kemppainen

Kommentit
  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto