Hyppää pääsisältöön

Apocalyptican Eicca Toppinen salakuunteli The Blankon äänityksiä

YleX:n Viikon albumina soi The Blankon kakkosalbumi Into the Silence. Yhtyettä fanittava Apocalyptican Eicca Toppinen on yksi levyn tähtivierailijoista.

The Blankon Pauli Hauta-aho ja Jakke Saarinen // Kuva: Maria Rautio

Apocalyptican nokkamies Eicca Toppinen vierailee The Blankon Krazy Heart -kappaleessa. Yhtyeen laulaja-kitaristi Pauli Hauta-aho ja rumpali Jakke Saarinen avaavat taustoja bändin suhteista maailmanluokan muusikoihin.

- Olemme tutustuneet Eiccaan ja muihin Apocalyptican jäbiin parin vuoden aikana, kun meillä oli suorastaan liikuttavan lähellä sellainen mahdollisuus, että olisimme päässeet soittamaan keikkoja Apocalyptican kanssa ensimmäisen levyn tiimoilta.

Toppinen on myös käynyt The Blankon keikoilla fiilistelemässä meininkiä.

- Debyyttialbumin nauhoituksia Eicca kävi salaa oven takana kuuntelemassa meidän kitaraäänityksiä. Keikalla hän tuli sitten kertomaan, että on The Blankon fani. Me oltiin ihan, että mitä helvettiä, kuka nyt on kenenkin fani, miten päin se meneekään. Musiikki yhdistää ihmisiä, laulaja-kitaristi sanoo.

Apocalyptican nokkamies sai selloineen vapaat kädet Krazy Heart -biisin suhteen.

- Siitä tuli sairaan hyvä biisi ja ollaan tosi tyytyväisiä siihen, muusikot kehuvat.

Kuuntele The Blankon Into The Silence -albumi ennakkoon!

Kuuntele Paulin ja Jaken tarinoita ja mietteitä albumin taustalta kuluvalla viikolla YleX:ssä joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- sekä iltavuorossa!

Lähteet: Viikon albumi -haastattelu

 • YleX Aamu Liveshow Tavastialla siirtyy

  Uusi päivämäärä ilmoitetaan mahdollisimman pian.

  Vallitsevan koronatilanteen ja viranomaissuositusten vuoksi YleX Aamu Liveshow siirtyy. Tapahtumaa ei voida järjestää 4. syyskuuta siinä mittakaavassa kuin oli tarkoitus, sillä Tavastialle ei voitaisi ottaa sisään kuin osa lipun lunastaneista. Liput tulevat käymään sellaisinaan uudelle päivämäärälle, joka ilmoitetaan mahdollisimman pian. YleX on yhteydessä lipun hankkineisiin kun tarkempaa tietoa uudesta päivästä on saatavilla.

 • Rajoja rikkova realitysarja YleX Nosteessa alkaa! Tässä ovat kilpailijat

  Realityssa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä.

  YleX Nosteessa on musiikkireality, jossa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä. Uutta viihdeohjelmaa juontavat YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin ja Youtube-tähti Miska Haakana. Ohjelma alkaa YouTubessa, YleX Nosteessa -kanavalla ja Yle Areenassa 6.8.2020.

 • Nelli Matula tähtää supertähdeksi, eikä vielä halua puhua musiikkialan epätasa-arvosta – “Jos suututat väärän ihmisen, se saattaa olla siinä”

  Nelli Matulan suosiolla on myös varjopuolensa.

  Nelli Matula tähtää supertähdeksi, eikä vielä halua puhua musiikkialan epätasa-arvosta – “Jos suututat väärän ihmisen, se saattaa olla siinä” 24-vuotias poppari puhui YleX:lle visioista, “bränditasapainosta” ja siitä, miten noustaan Suomen tunnetuimmaksi uudeksi artistiksi. Suosiolla on myös varjopuolensa. Seiskan paparazzi päivysti kerran kaksi viikkoa pusikossa hänen etuovellaan. Stalkerit ovat piinanneet verkossa ja kasvotusten.