Hyppää pääsisältöön

Esittelyssä Suomen merkittävimmät musavideo-ohjaajat

Elokuu on yle.fi/musiikissa Musavideokuukausi. Kokonaisuuteen kuuluu muun muassa artistien tekemiä listoja kotimaisista suosikkivideoistaan ja esittelyitä Suomen merkittävimmistä musavideo-ohjaajista.

Sami Joensuu

Yksi esitellyistä on Sami Joensuu, joka on ohjannut musiikkivideoita muun muassa Isac Elliotille, Samae Koskiselle, Ruger Hauerille ja Sannille. Omana lempivideonaan hän pitää kuitenkin Disco Ensemblelle ohjamaa Spade Is the Anti-Heart -teosta.

- Sitä tehdessä tuntui alusta asti siltä, että olimme kaikki luomassa samaa filmiä. Disco Ensemble on muutenkin orkesteri, jota kunnioitan suuresti, joten oli hienoa päästä filmin pariin yhdessä, Joensuu kehuu.

Sami Joensuu näkee musiikkivideoiden tulevaisuuden hyvänä.

- Positiivisena, kasvavana ja asemansa uudelleen kaappaavana, mies kommentoi.

yle.fi/musiikki tekee yhteistyötä Oulun musiikkivideofestivaalin kanssa ja tekee festivaalilta myös tv-ohjelman Yle Teemalle 25. elokuuta.

Tutustu muihin suomalaisiin ohjaajiin ja Musavideokuukauteen!

Lähteet: yle.fi/musiikki