Hyppää pääsisältöön

Musavideomenestystä Paula Vesalalle, Michael Monroelle ja Graciakselle

Oulun Musiikkivideofestivaalit huipentuivat lauantai-iltana Pumpeligaalaan, jossa palkittiin kotimaisen musiikkivideokilpailun parhaimmisto.

Paula Vesala

Kotimaisen musiikkivideokilpailun voitto meni tänä vuonna Teemu Niukkaselle Jori Sjöroosin ja Paula Vesalan Satumaa-videosta. Lupaavan nuoren ohjaajan, Teinipumpelin voitti Taito Kawata Graciakselle tekemällään Let Myself Go -videolla.

Kansanpumpeli-äänestyksen voitti Ville Juurikkala Michael Monroelle ohjaamallaan Ballad of the Lower East Side -videolla. Yleisöäänestyksessä ääniä annettiin 4077 kappaletta. Kansanpumpelista kisasivat kaikki kilpailuun lähetetyt 386 videota.

Ikuisen kunnian lisäksi Niukkanen palkittiin 2500 euron rahapalkinnolla. Canon lahjoitti Teinipumpelin voittajalle, Taito Kawatalle LEGRIA HF G25 -videokameran ja yle.fi/musiikki palkitsi Kansanpumpeli-voittajan Ville Juurikkalan värimäärittelyajalla. Lisäksi voittajat palkittiin uniikeilla, käsintehdyillä Pumpelipatsailla, jotka valmisti .tebian.

20-juhlavuoden kilpailun tuomaroivat OMVF:n pitkäaikainen (1994–2010) taiteellinen johtaja Taina Ronkainen, verkkomedia Nuorgamin vastaava toimittaja Matti Markkola sekä oululaislähtöinen ohjaaja/AD Lauri Warsta.

Kunniamaininnoilla palkittiin:

Terjo Aaltonen: Laineen Kasperi – 7 miljardia soluttautujaa

Miikka Lommi: Mariska & Pahat Sudet – Kukkurukuu

Juha Ilmari Laine: Sweet Moses – Kaleidoscope

Teemu Niukkanen: I Was a Teenage Satan Worshipper – Make Your Move

Misko Iho: J. Karjalainen – Sydänlupaus

Jussi Lehtisalo & Eetu Henttonen: Rättö ja Lehtisalo – Spiritismi

Lähteet: Oulun musiikkivideofestivaalit