Hyppää pääsisältöön

Kannusta nuorta ottamaan suunta

Pasilan Repomies kävelee suunta-nuolen kanssa maisemassa.
Pasilan Repomies kävelee suunta-nuolen kanssa maisemassa. Kuva: Yle maisema

Suunta -sivun chatissa nuori voi kertoa murheistaan Pelastakaa Lasten vapaaehtoiselle. Hän voi myös ottaa yhteyttä lomakkeen avulla, mikäli chatissa on ruuhkaa.

Suunta lomakkeen avulla nuori saa henkilökohtaista ohjausta. Chatissa ohjaus on reaaliaikaista ja lomakkeen täyttäjille vastataan 24 h kuluessa. Ensimmäisen yhteydenoton tavoite on avata nuoren kanssa keskustelu hänen tilanteensa ja tarpeensa kartoittamiseksi. Tavoitteena on ratkaista työelämään siirtymiseen liittyvät ongelmat ja ohjata nuori oikean palvelun pariin.

Keskustelun avaa aina Suunta-ohjaaja. Molemmat osapuolet voivat lopettaa keskustelun, jolloin tästä tulee ilmoitus. Käyty keskustelu jää näkyviin osapuolille kunnes chat -ikkunan sulkee. Näin varmistetaan, että jaetut yhteystiedot ja linkit säilyvät näkyvissä sen aikaa kun on tarpeellista.

Kampanja on suomenkielinen, mutta tarpeen mukaan palvellaan myös ruotsiksi ja englanniksi. Kanna oma kortesi kekoon ja kannusta nuoria ottamaan yhteyttä, mikäli arvelet sen olevan tarpeen.

Toiminta on aina luottamuksellista!

Teksti: Mirva Lahtimaa 25.08.2013

  • Nuorten Duuniringistä apua arkeen

    Duunirinki on 4H-yhdistyksen alaisuudessa toimiva työnvälitystiimi, jonka kautta 15 – 20 -vuotiaat nuoret saavat työkokemusta ja omaa rahaa. Työtehtävien perusvalmiuksien lisäksi Duunirinki-koulutuksissa käydään läpi työelämässä tarpeellisia vuorovaikutustaitoja, jotka tuovat itsevarmuutta, ja antavat valmiuksia työelämään.

  • Yksinäisyyden voi selättää!

    Viime viikon teemamme käsitteli yksinäisyyttä ja sitä, voiko siitä päästä eroon. Kysymykseemme ”Onko yksinäisyys elinkautista?”, vastaus kuului, ei ole.