Hyppää pääsisältöön

Hämeenlinnan ja Forssan kaupunginisien välinen tietokilpailu 1974

Haastevisa-ohjelmassa Suomen kaupunkien päällystöä kutsuttiin studioon mittelemään tiedoistaan ja taidoistaan. Ohjelman seitsemännessä jaksossa kohtasivat Hämeenlinna ja Forssa.

Tietolaatikko

Hämeenlinnan joukkue: apulaiskaupunginjohtaja Pertti Viljanen, apulaiskaupunginsihteeri Leif Engfelt ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Risto Tirkkonen.
Forssan joukkue: apulaiskaupunginjohtaja Sakari Pihlamo, kaupunginsihteeri Pekka Sareva ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jorma Pasanen.

Ohjelmasta on leikattu pois Pasi Kauniston musiikkiesitykset tekijänoikeussyiden johdosta.

Hämeenlinna oli mittelössä haastaja, Forssa haastettu. Ohjelman juontajaparina toimineet Kaarina Suonperä ja Kalevi Nummi pommittivat joukkueita kysymyksillä hyvin laajalla aihepiirillä. Kaupunginisien kilpailijatuntemusta muun muassa testattiin kysymällä kuinka monta prosenttia vastustajakaupungin kotitalouksista oli vielä 1974 ilman vesi- ja sähköjohtoja.

Riemastuttavinta studiohälinää saadaan seurata, kun kysymyksiä esitetään samanaikaisesti kolme. Tehtävä, jossa kilpailijoiden tulee piirtää paperille sukupuolimerkit koiraalle, naaraalle ja kaksineuvoiselle osoittautuu varsin ongelmalliseksi.

Ohjelmasarjaa esitettiin vuosina 1973–1974. Sarjasta ei ole säästynyt kuvatallenteita oheisen jakson lisäksi.

Teksti: Ville Matilainen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto