Hyppää pääsisältöön

Katso Oulun musiikkivideofestivaaleilla palkitut kotimaiset musiikkivideot

Oulun Musiikkivideofestivaalit huipentuivat lauantai-iltana Pumpeligaalaan, jossa palkittiin kotimaisen musiikkivideon parhaimmisto. Katso palkitut musiikkivideot ja kuulumiset tuoreeltaan Oulun musiikkivideofestivaaleilta.

Kultapumpelin voittaja - Teemu Niukkasen ohjaama Satumaa-musiikkivideo // Kuva: Kuvakaappaus Satumaa-musiikkivideolta

20-vuotisjuhliaan viettäneiden Oulun Musiikkivideofestivaalien voitto meni tänä vuonna Teemu Niukkaselle Jori Sjöroosin ja Paula Vesalan Satumaa-videosta. Niukkaselle palkinto oli todella tervetullut.

- Tämä on ehdottomasti tärkein musiikkivideofestivaali ja sitä myöten arvostetuin palkinto tekijöiden keskuudessa. Vaikka se ei suuren yleisön keskuudessa välttämättä merkkaa mitään, meille tekijöille se on todella suuri palkinto, Niukkanen kertoi Yle Liven haastattelussa.

Myös musiikintekijöille musiikkivideogaala on merkityksellinen.

- Totta kai se musiikintekijöille merkitsee sitä, että videot saavat ansaitsemansa kunnian. Niitä harvemmin näkee muuten nykyään missään, paitsi netissä. Täällä on jengiä, jotka arvostavat musavideoita ja antavat mulle palkintoja, kaikkien puumanmetsästäjien sankari Stig virnistää

Miten voi kotimainen musiikkivideo vuonna 2013? Tarvitsevatko musiikkivideot enemmän näkyvyyttä Suomessa, katso alta!

Tutustu myös yle.fi/musiikin Musavideokuukauteen!

Musavideomenestystä Paula Vesalalle, Michael Monroelle ja Graciakselle

Lähteet: Yle Live