Hyppää pääsisältöön

Facebook uudistuu – bilekuvien lataaminen helpottuu jaetuilla kuva-albumeilla

Facebook on ottanut testikäyttöön jaetut kuva-albumit, joiden avulla useiden ihmisten kuvat vaikkapa samoista bailuista löytyy yhdestä, jaetusta kuva-albumista.

Facebookin käyttöä mobiilissa // Kuva: YleX / Anni

Maailman suurin sosiaalinen verkosto Facebook julkaisi eilen maanantaina ottaneensa käyttöön uuden kuvaominaisuuden. Jaettujen albumien avulla jopa 50 käyttäjää pystyy lataamaan kuvia yhteen kuva-albumiin. Jaettu albumi voi näkyä pienen kaveripiirin kesken tai se voi olla julkinen. Albumin luoja pystyy kontrolloimaan, ketkä albumin näkevät ja ketkä siihen voi lisätä kuvia. Ominaisuus on käytännöllinen esimerkiksi häissä ja muissa juhlissa.

- Tällä hetkellä samoista bileistä voi kolmella käyttäjillä olla olemassa kolme erillistä kuva-albumia ja voi olla ärsyttävää, ettet välttämättä pääse yksityisyysasetusten vuoksi edes näkemään niitä kaikkia, Facebookin ohjelmistoinsinööri Bob Baldwin kertoo Mashablen mukaan.

Uusi ominaisuus ei ole käytössä Page-sivujen albumeissa. Yksi käyttäjä pystyy lataamaan albumiin 200 kuvaa, eikä albumien luominen onnistu vielä mobiililaitteilla. Ominaisuutta kehitellään Baldwinin mukaan edelleen. Tällä hetkellä jaetut albumit ovat käytössä pienellä ryhmällä ja se laajenee lähiaikoina kansainvälisesti.

Lähteet: Mashable