Hyppää pääsisältöön

Motivaatio loppui – Sonata Arctican basisti jättää yhtyeen

Kemiläisen Sonata Arctica -yhtyeen basisti Marko Paasikoski ilmoitti lähtevänsä suositusta metalliyhtyeestä. Miehen tilalla tullaan näkemään Winterborn-yhtyeestä tuttu Pasi Kauppinen.

Marko Paasikoski toinen oikealta // Kuva: Terhi Ylimäinen

Eilen Sonata Arctican sivuilla julkaistun tiedotteen mukaan Suomessa ja ulkomailla suositun metallibändin basisti Marko Paasikoski lähtee yhtyeestä.

- Olen tullut siihen tilanteeseen elämässäni, ettei kiertue-elämä tule enää kysymykseen. Tahdon kiittää faneja ja bändikavereitani kaikista hyvistä hetkistä viimeisen vuosikymmenen aikana. Tällä hetkellä motivaationi ja intohimoni eivät riitä bändissä olemiseen ja onkin kaikille parasta, että jatkamme eri teitä, Paasikoski kirjoittaa.

Muu bändi kirjoittaa ymmärtävänsä Paasikosken päätöstä ja kiittää tätä kuluneista vuosista.

- Arvostammme Markon suoraselkäisyyttä ja sitä, että hän teki Stones Grow Her Name -maailmankiertueemme loppuun. Meille tulee ikävä sinua, veli!.

Yhtyeen uudeksi basistiksi on valittu Pasi Kauppinen, joka on tuttu esimerkiksi Silent Voices - ja Winterborn-yhtyeistä. Lisäksi Kauppinen on tehnyt tiivistä yhteistyötä Sonata Arctican kanssa aikaisemminkin. Hän on muun muassa äänittänyt yhtyeen levyjä.

Sonata Arctica aloittaa uuden levynsä äänittämisen lokakuussa. Albumi ilmestyy keväällä, jonka jälkeen yhtye lähtee maailmankiertueelle.

Lähteet: Yle Uutiset, sonataarctica.info