Hyppää pääsisältöön

Suomalaisyhtiön Clash of Clansia voinee pian paukuttaa myös Androidilla

Clash of Clans -pelistä tunnettu suomalainen peliyhtiö Supercell harkitsee nyt vakavissaan Android-käyttöjärjestelmälle soveltuvien pelien julkaisemista - sillä Androidilla aukeaisi tie Aasiaan.

Supercellin Clah of Clans // Kuva: Supercell

Suomalainen peliyhtiö Supercell suunnittelee laajentumista myös Android-käyttöjärjestelmään. Tällä hetkellä vain Applen laitteisiin soveltuvia pelejä tehtaileva Supercell haaveilee menestyksestä länsimaiden lisäksi myös idässä, ja idässä Android on suurta.

Supercellin perustajaosakas, toimitusjohtaja Ilkka Paananen kertoi asiasta Financial Times -lehden haastattelussa.

- Et voi olla globaali, jos et ole Aasiassa. Ja et voi olla iso Aasiassa, jos et ole Androidissa. Luulisin, että tämä on pitkä kaava sanoa, että ajattelemme erittäin aktiivisesti Androidiin laajentumista, Paananen sanoo Financial Timesille.

Paananen kertoo yhtiön suhtautuneen nihkeästi Androidille kääntymiseen Android-markkinoiden sirpaleisuuden vuoksi - käyttöjärjestelmästä kun on monia eri versioita, jonka vuoksi pelien Android-versioiden suunnittelu on hankalaa.

Supercell putkahti pinnalle jotakuinkin vuosi sitten, jolloin yhtiö julkisti ensimmäisen pelinsä eli Clash of Clansin. Toistaiseksi Supercell on tuonut markkinoille vasta kaksi peliä eli Clash of Clansin ja Hay Dayn.

Lue alkuperäinen artikkeli:

Supercell miettii laajentumista Androidin suuntaan - tavoitteena Aasian valloitus

Lähteet: Yle Uutiset, Financial Times