Hyppää pääsisältöön

Kolmella tiikerinloikalla Mediapolikseen

Minna Tiihonen. Kuva: Jyrki Valkama / Yle Kuvapalvelu Minna Tiihonen on Yle Mediapoliksen päällikkö.

Ylen Tampereen toimintakeskuksessa Tohlopissa laitettiin vuoden alussa tossujen narut kireälle. Ponnistamme kolmella tiikerinloikalla kohti Mediapolista, tulevaa tarinankerronnan ja digitaaliteollisuuden keskusta.

Ensimmäisellä loikalla siirryimme HD-aikaan Ylen Tampereen TV-studioilla.

Tv-studio on perinteisesti koostunut studiolattiasta ja ohjaamosta. Ohjaamo lukuisine teknisine laitteineen on investointina merkittävä.

Tampereen kolmen tv-studion HD-teknisen muutoksen yhteydessä päätimme investoida kolmen ohjaamon sijasta vain kahteen. Samalla tehostimme toimintaamme. Teemme nykyään enemmän töitä aikaisin aamulla, myöhään illalla sekä viikonloppuisin.

Uusien kuituteknologiaan perustuvien laitteiden haltuunotto, uudet toimintatavat ja aikataulutukset vaativat meiltä kaikilta tohloppilaisilta yhteisiä ponnistuksia ja sitoutumisia. Tiikerinloikka oli iso ja lennätti meitä kohti seuraavaa.

Toisella loikalla suuntaamme kohti uudenlaisia työtiloja.

Vuosi sitten päätimme Tohlopissa, että vähennämme toimistotilamme puoleen entisestä. Samalla loikkaamme pois 1970-luvun sammaleenvihreistä koppikonttoreista ja siirrymme monitilatoimistoihin.

Kuluneen kevään ja kesän aikana olemme yhdessä pohtineet, mitä työtiloihin liittyvä muutos meille antaa ja mitä se meiltä toisaalta vaatii.

Loikka on iso, rohkeutta vaativa mutta paljon uutta antava. Uudenlaisissa tiloissa on helppo tehdä yhdessä, tieto kulkee paremmin ja ilmapiiri on avoimempi. Kun täytyy keskittyä, voi vetäytyä hiljaiseen työtilaan.

Tiivistäminen ja turhista seinistä luopuminen on myös suoraa säästöä, kun vuotuiset kiinteistökulut pienenevät. Näin vapautamme Ylen varoja päätehtävään eli sisältöihin.

Kolmas loikkamme kiidättää Tampereen yleläiset kohti Mediapolista.

Yle haluaa edistää luovan alan elinvoimaa. Haluamme myös, että kumppanien on helppo toimia yhteistyössä kanssamme. Lisäksi haluamme, että meillä on parhaat tekijät ja kumppanit ja että uudistamme toimintaamme rohkeasti.

Mediapolis on itsessään tiikerinloikka. Ylen, Tampereen kaupungin, Tampereen ammattikorkeakoulun, Pirkanmaan alueen luovan alan yritysten, Tampereen molempien yliopistojen ja Technopolis Oyj:n yhteistyöstä syntyy jotakin aivan uutta.

Kolme tiikerinloikkaa kohti Mediapolista on paperilla muutama rivi, puheissa pari repliikkiä ja kalenterissa suht pieni aika. Ne ovat vaatineet ja vaativat edelleen meiltä paljon yhteishenkeä, sitoutumista, rohkeutta ja yhteistä päämäärää: kolmella loikalla kohti avoimuutta, kumppanuutta ja yhteisöllisyyttä.

Olen ylpeä Ylestä, joka on pystynyt avautumaan ja muuttumaan. Samalla olen hyvin nöyrä ja kiitollinen siitä, että saamme olla mukana tekemässä tätä yhteistyötä. Pallo on jo lähtenyt pyörimään.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua