Hyppää pääsisältöön

Maailman vihatuimman fontin luoja kertoo: Näin Comic Sans syntyi

Vincent Connaren 20 vuotta sitten kehittelemä Comic Sans -fontti on monien mielestä fonttien maailmankaikkeuden rumin tekele. Sarjakuvamaisen fontin luoja puolusteli äskettäin tekosiaan.

Comic Sans - maailman vihatuin fontti // Kuva: Maria Rautio

Vuonna 1993 Microsoftilla työskennellyt typografinen insinööri Vincent Connare on hyvin tietoinen kehittelemäänsä Comic Sans -fonttiin kohdistuvasta vihasta.

- Se on maailman vihatuin ja rakastetuin fontti maailmassa, Connare kuvailee.

Connarelta pyydettiin 20 vuotta sitten mielipidettä Microsoftin uuden ohjelmiston fonteista. Ohjelmistossa oli puhekuplalla puhuva koira.

- Puhekupla näytti sarjakuvien puhekuplalta, mutta koira puhui Times New Romanilla. Minusta se oli hölmöä. Eivät koira puhu niin. Mielestäni puhekupla olisi näyttänyt paremmalta, mikäli sen fontti olisi sarjakuvamainen, Connare selittää.

Connare alkoi työstää uutta fonttia ja kolmessa päivässä se oli valmis. Fontti esiintyi ensimmäisen kerran Windows 95 -käyttöjärjestelmässä.

- Fonttia ei pääse pakoon mihinkään. Syrjäisimmissä ravintoloissakin menut ovat kirjoitettu sillä ja Vatikaanikin käytti sitä virallisessa kuva-albumissaan, Connare kertoo.

Comic Sansiin kohdistuva viha on saanut melkoiset mittasuhteet graafisten suunnittelijoiden perustamassa Ban Comic Sans -nettisivussa, jonka mukaan fontti on "kuin joku olisi oksentanut näppäimistölle."

Lähteet: Huffington Post