Hyppää pääsisältöön

OSNU: Nuorisotakuuseen tarvitaan lupaus mielenterveyspalveluista

Osallistuvat Nuoret 2013 ry:n Joel Linnainmäki
Osallistuvat Nuoret 2013 ry:n Joel Linnainmäki Kuva: Yle joel linnainmäki

Nuorisotakuuseen pitäisi sisältyä myös lupaus terveys- ja mielenterveyspalveluihin pääsystä, ehdottaa Osallistuvat Nuoret 2013 ry:n Joel Linnainmäki. Hänen mielestään parasta olisi, jos palvelut voisi saada yhdeltä luukulta. Linnainmäki esitteli ehdotuksiaan nuorisotakuun parantamiseksi viime perjantaina Osallistuvien Nuorten Etsintä-seminaarissa Helsingissä.

-Tällä hetkellä voi pahimmillaan käydä niin, että nuori menee sanomaan terveyskeskuslääkärille, että olen masentunut. Lääkäri sanoo, että tämä on väärä paikka, mutta ei kerro, mihin sitten pitäisi mennä, Linnainmäki sanoi seminaarissa.

Arjen nuorisotakuu esitysgrafiikka.
Arjen nuorisotakuu esitysgrafiikka. Kuva: Yle nuorisotakuu

Linnainmäki ehdottaa nuorisotakuuseen kahta muutakin parannusehdotusta. Ensinnäkään hän ei usko yhdessäkään uudessa projektissa keksittävän mitään mullistavaa nuorten aseman parantamiseksi. Sen sijaan hän toivoo, että jo hyväksi havaittuja konsteja hyödynnettäisiin pidempiaikaisesti.

Toiseksi nuoria auttavat järjestöt tarvitsisivat Linnainmäen mielestä enemmän tukea. Sekä tietoa että rahaa.

Teksti: Terhi Upola 03.09.2013

  • Osallistuvat Nuoret 2013 ry (Osnu) on nuorten aikuisten perustama yhdistys, joka toimii välikätenä nuorten ja päättäjien välillä.
  • Yhdistyksen 30.8. järjestämä Etsintä-seminaari käsitteli nuorten ongelmia kuten mielenterveysongelmia ja työttömyyttä nuorten omista näkökulmista.
  • Nuorten Duuniringistä apua arkeen

    Duunirinki on 4H-yhdistyksen alaisuudessa toimiva työnvälitystiimi, jonka kautta 15 – 20 -vuotiaat nuoret saavat työkokemusta ja omaa rahaa. Työtehtävien perusvalmiuksien lisäksi Duunirinki-koulutuksissa käydään läpi työelämässä tarpeellisia vuorovaikutustaitoja, jotka tuovat itsevarmuutta, ja antavat valmiuksia työelämään.

  • Yksinäisyyden voi selättää!

    Viime viikon teemamme käsitteli yksinäisyyttä ja sitä, voiko siitä päästä eroon. Kysymykseemme ”Onko yksinäisyys elinkautista?”, vastaus kuului, ei ole.