Hyppää pääsisältöön

Huippupopparit pääsivät Guinnessin ennätystenkirjaan

Taylor Swift, One Direction, Calvin Harris sekä Emeli Sandé pääsivät syyskuussa julkaistavaan Guinness World Records 2014 -teokseen listasaavutuksistaan.

Ennätystenrikkoja Taylor Swift

Yhdysvaltalaistähtönen Taylor Swift pääsi kahdella ennätyksellä ensi kuussa julkaistavaan Guinnesin ennätystenkirjaan. 1D-tähti Harry Stylesin kainalossa aiemmin viihtyneen laulajattaren We Are Never Ever Getting Back Together -hitti pokkasi maailman nopeimmin iTunes-listan ykköseksi yltäneen kappaleen tittelin. Biisiltä meni vaivaiset 50 minuuttia saavuttaa listan kärkisija.

Lisäksi Swift on ensimmäinen naispuolinen sooloartisti, jonka levynmyynti on yltänyt yli miljoonaan kaksi viikkoa putkeen Yhdysvaltojen listalla.

Maailman suosituin poikabändi One Direction puolestaan ylsi debyyttiviikollaan korkeimmaksi Yhdysvaltojen listalla nousseeksi brittibändiksi. Yhtyeen Live While We're Young saavutti kolmannen listasijoituksen vuonna 2012.

Brittiläinen Emeli Sandé nappasi ennätyksen debyyttialbuminsa Our Version of Eventsin vietettyä peräti kymmenen perättäistä viikkoa Ison-Britannian albumilistalla.

Skotlantilainen DJ-tuottaja Calvin Harris taas on kaikkien aikojen ensimmäinen artisti, joka on saanut Tuottaja-DJ Calvin Harris teki listahistoriaa - rikkoi oman ennätyksensäBritannian viralliselle sinkkulistalle. Ennen kyseistä Guinnessin ennätystä piti nimissään popin kuningas Michael Jackson.

Lähteet: Digital Spy