Hyppää pääsisältöön

NHL 14 -pelin tuottaja: Tappelu kuuluu jääkiekkoon

Jokaisen pelikonsolia naputtavavan NHL-fanin joulu on nyt todella lähellä, kun uutuuspeli NHL 14 julkaistaan Suomessa 12. syyskuuta. YleX:n Aleksi Ruuskanen haastatteli pelin tuottajaa Andy Agostinia.

Jääkiekko. // Kuva: Yle / Arja Lento

Kiekko osuu jäähän, mailat paukkuvat vastakkain ja hokkarit irrottavat jään pinnasta säleitä. NHL 14 -peli saapuu Suomeen 12. päivä syyskuuta, ja pelin tuottaja Andy Agostini kertoi YleX:n Aleksi Ruuskasen haastattelussa uutuuspelin panostaneen realistisuuteen entistä enemmän.

Konsolilla änäriä räimivien yleinen hupi on pelaajien kesken tapahtuvat pienimuotoiset kaukalotappelut, mutta tuottaja Agostinin mukaan NHL 14 -pelissä nähtävät tappelut eivät saa verta kentälle. Tappelumekaniikka peliin on lainattu Fight Night -peleistä, jotta mättämiseen saataisiin aidompaa liikettä.

- Tappeleminen on osa jääkiekkoa, emme ylistä sitä väkivaltaa, mutta se kuuluu peliin. NHL 14 on vähemmän väkivaltainen kuin edeltäjänsä, tällä kertaa keskityimme todellisuuteen ja pelaajat nykivät ja tönivät toisiaan enemmän, eivätkä suoraan mätä toisiaan nyrkillä naamaan. Pyrimme enemmän todenmukaisuuteen, Agostini kertoo.

Fight Night -peleistä lainattu mekaniikka toi aitoutta myös lyöntien aiheuttamiin vammoihin.

- Keskityimme tappelumekaniikassa siihen, että isompi- ja pienempikokoisemmat pelaajat liikkuisivat aidommin yhteen. Piti hioa ylös- ja alaspäin tapahtuvia lyöntejä ja halusimme aitoutta lyöntien tuottamiin vahinkoihin. Tappelun pointtina ei ole lyödä vastustajaa naamaan nyrkillä viittä kertaa ja saada tämän naamaa räjähtämään kaukaloon, Agostini lisää naureskellen.

Kuuntele koko haastattelu sunnuntaina 8. syyskuuta Maailman toiseksi parhaassa radioshow'ssa! Aleksi Ruuskasen luotsaama uutuusohjelma YleX:n taajudella sunnuntaisin kello 11-13.

Kuuntele viime sunnuntain lähetys alta!

Lähteet: YleX Maailman toiseksi paras radioshow