Hyppää pääsisältöön

The National -dokkarin pääosassa ei ole bändi

YleX katsoi ennakkoon Mistaken for Strangers -dokkarin, joka on Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin kenties odotetuin musiikkielokuva. Varo juonipaljastuksia!

Veljekset The Nationalin keikalla.

The National -yhtyeen kiertueesta kertova Mistaken for Strangers -dokumentti on laulaja Matt Berningerin veljen Tom Berningerin ohjaama hyvin poikkeuksellinen bändielokuva.

Normaalisti Matt on ainoa The Nationalin jäsen, jolla ei kiertueen tai levynteon aikana ole verisukulaista messissä. The National nimittäin koostuu kahdesta veljesparista ja Berningeristä.

Kun The Nationalin High Violet -kiertue alkaa, Matt kutsuu yhdeksän vuotta nuoremman veljensä Tomin mukaan kiertueassariksi, koska haluaa tämän löytävän jonkinlaisen suunnan elämäänsä. Musiikin sijaan B-luokan leffoihin ja kuvataiteisiin suuntautunut Tom ottaa kameran mukaan, ja hetken kaikki tuntuu olevan hyvin.

Tom ei kuitenkaan koe oloaan kotoisaksi kiertueella, jossa hänen isoveljensä on stara, jota hänen täytyy seurata vain sivusta kameran linssin läpi. Lopulta leffasta ei tulekaan perinteistä bändidokkaria, vaan tarina erikoisesta veljessuhteesta.

Tom Berninger saa potkut kiertueelta ja joutuu saattamaan elokuvansa valmiiksi ilman bändiä. Epäonninen ja elämässään aiemmin kaiken kesken jättänyt rokkistaran veli kokee monia takapakkeja ja kertoo olevansa masentunut, mutta saa kuin saakin elokuvansa valmiiksi.

Elokuvan katsottuaan ei välttämättä tiedä mitään uutta The Nationalista, mutta laulajan omalaatuisesta veljestä sitäkin enemmän.

Tom Berninger saapuu myös R&A-festivaalin vieraaksi puhumaan elokuvastaan. The National sen sijaan esiintyy Helsingin jäähallissa 31. lokakuuta.

Lisätietoja festivaalista!

Lähteet: YleX, Rakkautta & Anarkiaa