Hyppää pääsisältöön

Holkeri ampuu alas Donnerin uhkakuvat

Eduskunnan kyselytunnilla ei säästytä nauruilta kansanedustaja Jörn Donnerin tiedustellessa hallituksen valmiudesta reagoida kansainvaelluksiin. Miten vuoden 1990 Suomi on valmistautunut uusien kansainvälisten kriisien edessä?

Eduskunnan kyselytunnilla pääministeri Harri Holkeri vakuuttaa RKP:n edustaja Donnerille, että näköpiirissä ei ole Suomea välittömästi koskettavaa kriisiä.

Puheenvuorossaan Jörn Donner nostaa esille erityisesti Neuvostoliiton epävarman tilanteen. Donner toteaa, että kansainvaellus köyhistä rikkaisiin valtioihin on todennäköinen.

"Kokonaisuutena ottaen voidaan todeta, että Suomen valmiudet poikkeuksillisia tilanteita varten ovat hyvät ja jatkuvan kehittelyn alaisia", Holkeri vakuuttaa puuhenvuoronsa lopussa.

Donner haluaa tietää vielä miten hyvin hallitus on varustautunut tilanteeseen, jossa kaksisataatuhatta venäläistä marssii Leningradista Suomen suuntaan. "Eihän niitä ampua voi", Donner toteaa. Holkeri pitää kysymystä mielenkiintoisena "Osittain siinä oli järkeäkin".

Teksti: Antti Majala