Hyppää pääsisältöön

Hyvä yrittäjä

Ulla Hyvönen, Opiskelija- ja nuorisopoliittinen asiantuntija Toimihenkilökeskusjärjestöstä
Ulla Hyvönen, Opiskelija- ja nuorisopoliittinen asiantuntija Toimihenkilökeskusjärjestöstä Kuva: STTK ulla hyvönen

Minua ärsyttää, että

keskustelu nuorten työllistämisestä menee aina palkan määrään – tai pikemminkin palkanalennuksiin. Erityisesti minua ärsyttää, että nuoria ei nähdä tuottavina työntekijöinä vaan pelkkinä kustannuksina yritysten kirjanpidossa. Vain se että on nuori ei ole hyväksyttävä peruste maksaa pienempää palkkaa täysin samasta työtehtävästä kuin varttuneemmalle työntekijälle! Palkkauksen pitää aina ja kaikissa ikäluokissa perustua vain osaamiseen ja koulutukseen sekä työtehtävän vaativuuteen eikä työntekijän ikään. Kokematon työntekijä, joka usein on nuori, saa tästä johtuen automaattisesti alempaa palkkaa kuin kokenut työntekijä.

Lopetetaan siis jo ne puheet vielä palkka-alestakin: asuminen, sähkö tai vaikka maitopurkki siellä lähikaupassa on nuorelle tismalleen samanhintainen kuin meille vähän varttuneemmillekin. Kyllä nuorenkin pitää pystyä elämään ansaitsemallaan palkalla, eikö? Minua ärsyttää, että nuorten oman elämän aloittamisesta ja itsenäistymisestä tehdään vielä hankalampaa.

Uskallan väittää, että nuoret

ovat aivan yhtä hyviä ja motivoituneita työntekijöitä, kuin muutkin. Uskallan myös väittää, että nykyinen keskustelu, joka lähtee ajatuksesta nuorten pelkästä lorvimisessa ja sossutuella elämisestä syö suunnattomasti nuoren intoa ja halua siirtyä työelämään. Jos lähtökohtana on se, että nuori nähdään laiskana, tuottamattomana ja epäluotettavana työntekijänä jo ennen työelämään pääsyäänkään, emme anna hyvää, saati sitten reilua kuvaa suomalaisesta työelämästä tulevaisuuden työntekijöille.

Nyt ei tarvita

ikään perustuvaa nuorten palkka-alea, tuottavuuden kauhistelua, osaamisen vähättelyä tai edes voivottelua. 25 000 työikäistä lähtee työmarkkinoilta joka vuosi. Luku on sama, kuin ”kadokkaiden” nuorien määrä Suomessa. Miksi nämä eivät kohtaa?

Me kaikki olemme olleet joskus nuoria, vailla sitä ensimmäistä työkokemusta. Ensimmäinen työpaikka onkin peruskoulun päättävälle nuorelle äärimmäisen tärkeä, sillä työttömäksi jääminen erityisesti työuran alussa johtaa usein pirstaleiseen työuraan. Muistetaan siis, että syrjäytymistä voidaan ehkäistä tarjoamalla töitä ja työkokemuksia ja myös auttamalla nuoria heidän ensimmäisessä työpaikassaan esimerkiksi kertomalla työelämän oikeuksista ja velvollisuuksista.

Tulevaisuudessa

nuoret maksavat meidänkin eläkkeemme ja turvaavat meidänkin tarvitsemamme yhteiskunnan rahoittamat palvelut. Tykkäämme siitä tai ei, nuoret tulevat ja täyttävät kaikki saappaat, ne isoimmatkin. Eikö siis eri sukupolvien olisi parempi tulla toimeen keskenään? Nuoret ovat tulevaisuuden kompastuskivi tai toivo. Kumpaa Sinä haluaisit heidän olevan?

Ja ennen kaikkea: Uskalla palkata nuori – yllätyt positiivisesti!

Rakkaudella,

Ulla Hyvönen

Opiskelija- ja nuorisopoliittinen asiantuntija
Toimihenkilökeskusjärjestö STTK

  • Nuorten Duuniringistä apua arkeen

    Duunirinki on 4H-yhdistyksen alaisuudessa toimiva työnvälitystiimi, jonka kautta 15 – 20 -vuotiaat nuoret saavat työkokemusta ja omaa rahaa. Työtehtävien perusvalmiuksien lisäksi Duunirinki-koulutuksissa käydään läpi työelämässä tarpeellisia vuorovaikutustaitoja, jotka tuovat itsevarmuutta, ja antavat valmiuksia työelämään.

  • Yksinäisyyden voi selättää!

    Viime viikon teemamme käsitteli yksinäisyyttä ja sitä, voiko siitä päästä eroon. Kysymykseemme ”Onko yksinäisyys elinkautista?”, vastaus kuului, ei ole.