Hyppää pääsisältöön

Miestanssijat pahan askelilla

Saikkonen 8 on Sami Saikkosen luotsaama tanssiryhmä, joka koostuu keski-ikäisistä harrastelijatanssijamiehistä. K-Reppu seurasi tanssiryhmän esiintymismatkaa Syyriaan, "pahan akselille"

Tietolaatikko

Ohjelmaa on jouduttu hieman lyhentämään tekijänoikeussyistä.

Miehet eivät olleet koskaan käyneet Syyriassa ja matkan aikana ennakkoluulot saavat kyytiä. Ryhmän jäsenet ovat ammateiltaan muun muassa hieroja, yliopiston lehtori, tv-työläinen ja maanviljelijä.

"Missä tahansa saa aina olla varuillaan, kun liikkuu, mutta ei mulla täällä oo tullu kertaakaan semmoista oloa, että oltais pahassa maassa", sanoo ryhmän jäsen lelukauppias Timo Montonen.

Ryhmä esiintyi muun muassa vuonna 2013 surullisen kuuluisaksi taisteluistaan tulleessa Homsissa. Ihan aluksi oli kuitenkin siivottava esiintymislava vaarallisista esineistä. Muita ongelmia aiheuttivat suomalaisen ja syyrialaisen ajankäsityksen erilaisuus. Lopulta kuitenkin ryhmä pääsi esiintymään ja kiitoksiakin sateli - lähinnä lapsilta.

"Nelivuotias tyttö sanoi, että thanks for the great show. Vastaanotto on ollut kauhean ystävällistä. Aikuisista ei voi sanoa mitään, koska heitä ei pysty lukeen", Montonen kertoo kiertuebussissa.

Teksti: Juhana Säilynoja

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto