Hyppää pääsisältöön

Näyttelevä pop-lupaus kiusoittelee mutta ei halua loukata ketään

YleX:n Viikon albumina soi Sannin debyyttialbumi Sotke mut, joka julkaistaan 20.9. Kuuntele albumi täältä!

Sanni // Kuva: Pirita Pykäläinen / YleX

Miss Farkku Suomi –elokuvassa Piken roolista tutuksi tullut Sanni vakuutti jo ensimmäisellä Prinsessoja ja astronautteja –sinkullaan ihmiset siitä, että nuori näyttelijä hoitaa suvereenisti myös pop-artistin tonttia. Musiikin tekeminen on ollut Sannin intohimo jo pienestä lähtien ja syyskuun 20. päivä julkaistava Sotke mut –esikoisalbumi on nuoren artistin toteutunut unelma.

Sotke mut on raikas tuulahdus suomenkielisen popin kentällä. Sanni vastaa itse biisiensä sanoista, jotka kertovat nuorten aikuisten elämästä pistävän tarkasti ja pilke silmäkulmassa. Välillä tarkat havainnot onnistuvat sivaltamaankin, mutta Sanni ei kuitenkaan halua ilkeillä:

- Mä en tiennyt että disauttaminen tulee välillä tietyssä mielentilassa niin helposti. Kaikki, jotka tuntevat minut tietävät etten halua ketään loukata, vaan enemmänkin leikkimielisesti kiusoitella. Tutut tietävät että tekstit ovat enemmänkin nokkelia ja nenäkkäitä ja toivon ettei minua leimata dissaajaksi. Albumista 95 prosenttia on kuitenkin oman tunnemaailman kuvailua ja tutkiskelua, joten toivottavasti pieni vinoilu ei ole se, mikä minua määrittää, Sanni miettii.

Albumin biitit ja taustat on tehty yhdessä luottotuottaja Hank Solon eli Henri Salosen (Smak, 15 Minutes Before The Dive) kanssa. Levyn parissa työskenneltiin päättäväisesti ja tosissaan, mutta parhaat ideat syntyivät monesti huumorin kautta:

- Koko albumin yleinen fiilis on syntynyt minun ja Henkan sekopäisten mielten yhteensulautuma. Huomasimme monesti, että jos jokin saa jommankumman nauramaan, niin se juttu toteutettiin. Levyllä on kuitenkin syväluotaavia ja raskaitakin biisejä, eli ihan pelkästään läpällä ei tätä tehty. Yleensä jos jokin kuulosti vinksahtaneelta, siitä tuli yleensä se biisin korvamato, joka kiinnittää kuulijan huomion, kertoo Sanni.

Kuuntele Sannin kertomuksia ja mietteitä albumin teon taustalta kuluvalla viikolla YleX:stä joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- sekä iltavuorossa!

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu