Hyppää pääsisältöön

Tuntematon bändi ponnisti viikossa radiosoittoon

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa ja netissä demoasteella olevia Kellarin bändejä ja artisteja maanantaista torstaihin. Viime viikon parhaaksi Kellari-bändiksi YleX:n musiikkitoimittajat valitsivat Blind Channel -yhtyeen.

Blind Channel // Kuva: YleX kellari

Milloin ja miten perustettu?

- Koko homma lähti liikkeelle alkukeväällä Joelin ja Joonaksen toimesta, kun saatiin varma visio hieman kevyemmän ja kuuntelijaystävällisemmän projektin perustamisesta molempien aikaisemman metallitaustan sijasta. Jäsenistöä mietittiin pitkään ja hartaasti, kunnes kokoonpano pikkuhiljaa vakiintui. Jo bändiä perustaessa tiedettiin, että tahdotaan tuoda tähän pakettiin myös osaava räppäri sekä elektronisia elementtejä. Tässä me nyt ollaan ja paahdetaan tämmöistä väkivaltaista poppia.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

- YleX:n Viikon kellaribändiksi pääseminen ja yhtyeen ensisoitto radiossa on epäilemättä suurin juttu, mitä on ehtinyt tässä viikon sisällä tapahtua! Meidän Save Me -debyyttisingle on ehtinyt olla julkaistuna vasta viikon ja siihen on ehtinyt kertyä katselukertoja ja hyvää palautetta todella yllättävän paljon.

Paljonko olette keikkailleet, millainen live-esiintyjä olette?

- Toistaiseksi 0, mutta muutama keikka on jo sovittu syksylle. Meidän eka keikka tulee olemaan Oulun 45-Specialissa lokakuun alussa, joten toivotaan ja uskotaan, että homma lähtee liikkeelle sielläkin puolella mainiosti. Energiaa ja aiempaa livekokemusta jäseniltä löytyykin useiden kymmenien keikkojen verran.

Mihin bändinä tähtäätte, onko vain harrastus vai haluatteko bändistä ammatin?

- Tähtäin on luonnollisesti korkealla ja se asia oli jo selvä, kun bändiä lyötiin kasaan. Vaikka meidän keski-ikä on vasta 18 vuotta, silti kaikki meistä on jo useamman vuoden ehtinyt olla mukana aikaisemmissa projekteissa, joten nyt tunnemme olevamme entistä varmempia, kokeneempia sekä motivoituneempia. Otetaan vastaan mitä tulee, pidetään päät kylminä ja tehdään kovasti duunia. Mikään ei tule itsestään.

Mikä on bändin roolitus biisinteossa?

- Yleensä sävellys-ideat syntyy Joel-Niko-Joonas -kolmikon kynästä. Niitä sitten sovitellaan ja hiotaan yhdessä bändin kanssa joko treeneissä tai meidän demottelustudiossa. Mahtavaa tästä hommasta tekeekin, kun koko porukka pääsee vaikuttamaan siihen, miltä Blind Channelin tuotanto tulee kuulostamaan.

Onko sanoituksilla tärkeä rooli? Onko kielellä suuri merkitys?

- Lyriikat ja biisin sanoma on meidän musiikkimme yksi tärkeimmistä kulmakivistä. On hienoa, jos ihmiset kykenevät samaistumaan kappaleittemme sanomaan ja herättämään heissä tunteita laidasta laitaan. Useimmat sanoituksistamme käsittelevät luonnollisesti meidän omia elämänkokemuksia ja eri aspekteja. Maailma on jännä paikka täynnä jänniä asioita, joten kerrottavaa kyllä riittää. Laulukielenä englanti istuu huomattavasti paremmin ja uskottavammin meidän tuotantoon, vaikka toki kansainvälisyyskin on myös yksi syy kielivalintaan. Mielestämme jokaisella on näin mahdollisuus ymmärtää kappaleittemme sanoma.

Mikä inspiroi teitä musiikillisesti?

- Elämä itsessään, kokemukset ja idolit ja vaikuttajat, joita meillä on monia. Tunne siitä, että on luonut jotain mistä muutkin voivat nauttia, saa tekemään duunia entistä kovempaa.

Miltä tuntuu, kun oma biisi soi radiossa?

- Hyvältä, todella hyvältä! Soiteltiin vaan toisillemme ja ei oltu uskoa sitä todeksi! Näin lyhyessä ajassa tapahtunut näin paljon siistejä juttuja, joten eihän tässä muuta voi tehdä kuin olla tyytyväinen tähän kaikkeen ja siihen, miten meidät on otettu vastaan.

Kuuntele Save Me -biisi!

Lähteet: YleX