Hyppää pääsisältöön

Historialliset tapahtumat 150 vuotta sitten

Helsingin Kruunuhaassa sijaitseva valtiopäivärakennus Ritarihuone
Helsingin Kruunuhaassa sijaitseva valtiopäivärakennus Ritarihuone, kuva: Museovirasto/YLE. Helsingin Kruunuhaassa sijaitseva valtiopäivärakennus Ritarihuone Kuva: Museovirasto/YLE. Helsinki,Ritarihuone,valtiopäivät (kansanedustuslaitokset)

Vuoden 1863 valtiopäivät edusti vain kymmenesosaa kansasta. Säätyjen edustajatkin olivat miehiä. Keisari Aleksanteri II:n luottomiehiä olivat senaattori JV Snellman sekä kenraalikuvernööri Platon Rokassovski. Kansallisia sankareita olivat kulttuurialan vaikuttajat ja kirjallisuusmiehet.

Tapahtumat aikajanalla 

Selainsuositukset Firefox ja IE 8.

Historialliset henkilöt valokuvina

Koonnut: Rita Trötschkes

Ihminen ja yhteiskunta

 • Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen kiemurat? Testaa tietosi

  Testaa, mitä hyvin tunnet taloyhtiön tilinpäätöksen

  Kymmenissätuhansissa taloyhtiöissä kokoonnutaan vuosittain kuulemaan, kun isännöitsijä luettelee tilinpäätöksestä vaikeaselkoisia termejä kokousväelle. Tilinpäätöksen riveillä on kuitenkin tärkeää tietoa siitä, miten hallitus ja isännöitsijä ovat hoitaneet osakkeenomistajien rahoja. Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen? Tarkista tietosi ja vastaa seitsemään kysymykseen.

 • Islamin vieraana

  6-osainen sarja islamista.

  6-osaisessa sarjassa professori Jaakko Hämeen-Anttila johdattaa kiehtovalle matkalle islamin maailmaan – sen historiaan, kulttuuriin, kuvataiteisiin, musiikkiin ja kirjallisuuteen sekä ihmisten jokapäiväiseen elämään. Ohjelmasarja on valmistunut v. 2003.

 • Buddhan jalanjäljillä

  Buddhalaisuus

  Buddhalaisuus ei ole kristinuskoon tai islamiin verrattavissa oleva uskonto, vaan pikemmin filosofia, joka opettaa tien korkeimman moraalisen, henkisen ja intellektuaalisen "valaistumisen" saavuttamiseen.